Ungureanu l-a numit pe Şerban Pop ca preşedinte ANAF

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
17.04.2012

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat marţi decizia de revocare a lui Sorin Blejnar din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi l-a numit pe acest post pe Şerban Pop, informează Guvernul. Deciziile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R

Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală va centraliza din teritoriu sumele stabilite din evaziune fiscală, iar cel mai probabil datele vor fi făcute publice vineri, 21 aprilie, au declarat marţi pentru NewsIn surse din cadrul ANAF.

"Până vineri vom centraliza din teritoriu sumele stabilite din evaziune fiscală, şi tot atunci, cel mai probabil, le vom face publice. Pentru realizarea situaţiei trebuie luată în considerare inclusiv ziua de marţi. Acţiunile pe partea de evaziune fiscală şi centralizarea datelor fac parte din activitatea curentă a ANAF", au explicat aceleaşi surse.

Pe 17 februarie, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut, în cadrul unei întâlnirii de lucru din cadrul Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, ca în 60 de zile acţiunile de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB, precizând că obiectivul combaterii evaziunii este unul de „siguranţă naţională".

Şeful Executivului a arătat că accesarea fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale sunt cele „două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut”.

„Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeană de 40%. Vă cer să ca în termen de 60 de zile, acţiunile dumneavoastră de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB. Aveţi sprijinul meu necondiţionat pentru aplicarea măsurilor necesare obţinerii acestui rezultat”, a declarat primul-ministru în cadrul întâlnirii.

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a arătat la momentul respectiv că “intensificarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite să fim mai flexibili în ceea ce priveşte cheltuielile cu investiţiile, în timp ce rămânem stricţi pe ţinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor