Un post de televiziune redă un documentar despre hacking-ul chinez

O captură de ecran a software-ului de hacking prezentat în timpul programului militar chinez, în iulie 2011. Documentarul a fost retransmis de curând, în mijlocul atenţiei reînnoite pentru hacking-ul chinez împotriva Statelor Unite. (The Epoch Times)
Li Fan
21.03.2013

Televiziunea Phoenix - un post de televiziune cu sediul în Hong Kong - care se bucură de o relaţie de prietenie cu Beijing-ul, retransmite recent un documentar produs de CCTV, purtătorul de cuvânt al statului, ceea ce arată un computer militar chinez ce lansează un atac cibernetic asupra unui server situat în Statele Unite ale Americii.

Documentarul intitulat "Furtuna cibernetică este aici" a fost prima dată difuzat în luna iulie a anului 2011, iar mai târziu a fost raportat de către The Epoch Times. În documentar se prezintă un operator de calculator care alegea o listă de servere pentru a lansa un atac asupra lor. Unele dintre ele au nume precum "Minghui Net" şi "Falun Dafa în America de Nord", ambele fiind asociate cu practica spirituală Falun Gong, care este persecutată în China, dar practicată în mod liber în Statele Unite ale Americii.

La mijlocul anului 2011, după ce ştirea a ieşit la iveală, a fost raportată pe larg în mass-media internaţională, iar în cele din urmă CCTV a eliminat filmarea de pe site-ul său (deşi secţiunea în cauză rămâne pe youtube).

Acest documentar, inclusiv scena în care se arata atacul, a fost retransmisă de Phoenix, într-o versiune refăcută a documentarului care a fost difuzat la televiziunea Hubei la 1 martie. Acest eveniment a avut loc la doar o săptămână după ce Mandiant, o firmă americană de securitate cibernetică, a lansat un raport de documentare a hacking-ului efectuat de Armata de Eliberare a Poporului, unitatea 61398. Nu este clar dacă televiziunile Phoenix şi Hubei retransmit în mod deliberat documentarul în urma acestor dezvăluiri, sau dacă au făcut asta pur si simplu din ignoranţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor