Un nou atentat face 15 victime la Volgograd

Troleibuz ditrus de un al doilea atentat în Volgograd, 30 decembrie 2013
Troleibuz ditrus de un al doilea atentat în Volgograd, 30 decembrie 2013 (STRINGER / AFP / Getty Images)
În Volgograd a avut loc un nou atentat soldat cu victime în dimineaţa zilei de luni. Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa iar 23 au fost rănite în această dimineaţă, într-o explozie produsă într-un troleibuz la Volgograd, la doar o zi după ce în gara centrală a oraşului a avut loc un alt atentat cu bombă, soldat cu 17 morţi.

Explozia a avut loc la 8: 23 (ora locală). Din imaginile prezentate de televiziuni reieşea că troleibuzul a fost complet distrus de o puternică explozie.

Autorităţile ruse au deschis o anchetă pentru "atentat terorist şi trafic de arme" în cazul exploziei din troleibuz, informează Le Monde.

Reamintim că ieri, în gara oraşului Volgograd, o femeie-kamikaze a detonat o bombă, în urma exploziei 17 persoane fiind ucise şi 34 rănite.

După atac, măsurile de securitate au fost înăsprite în toate staţiile şi aeroporturile principale din Rusia. Autorităţile regionale au anunţat, de asemenea, că au stabilit un nivel ridicat de alertă antiteroristă, în regiunea Volgograd pentru următoarele 15 zile.

Volgograd, fostul Stalingrad, oraş cu aproximativ un milion de locuitori, este situat la aproximativ 700 km nord de Soci, localitatea unde în mai puţin de două luni vor începe Jocurile Olimpice de Iarnă, şi la câteva sute de kilometri de o serie de republici musulmane şi regiuni din Caucazul de Nord, afectate grav de violenţele separatiste.

Pe fundalul apropierii Jocurilor Olimpice, violenţele s-au intensificat. Şeful insurgenţei islamiste cecene, Doku Umarov, le-a cerut susţinătorilor săi într-un videoclip postat în luna iulie să utilizeze " forţă maximă " pentru a-l împiedica pe preşedintele Vladimir Putin să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă la Soci.

Reamintim ca şi pe 21 octombrie, Volgogradul a fost în doliu, după ce 6 persoane au fost ucise şi altele 37 rănite în urma altui atentat sinucigaş comis de o femeie kamikaze, care s-a aruncat în aer într-un autobuz plin cu pasageri. Atentatul a fost comis de o femeie în vârstă de 30 de ani, originară din Republica Daghestan din Caucazul de Nord, aderentă a wahabismului, o formă radicală de islamism.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe