Un hacker român medaliat din închisoare a devenit vedetă internaţională

După ce a fost premiat anul acesta la Salonul de Invenţii de la Geneva, chiar dacă se află în puşcărie pentru fraudă bancară, povestea lui Valentin Boanţă, românul care a inventat bancomatul imposibil de fraudat, face înconjurul lumii.
Bancomat (Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
19.05.2013

După ce a fost premiat anul acesta la Salonul de Invenţii de la Geneva, chiar dacă se află în puşcărie pentru fraudă bancară, povestea lui Valentin Boanţă, românul care a inventat bancomatul imposibil de fraudat, face înconjurul lumii. Mai mult, condamnatul ar putea fi însă graţiat de preşedintele Traian Băsescu.

Tânărul de 33 de ani din Oneşti a parcurs un traseu desprins parcă din filmele de acţiune de la Hollywood - din arest, la salonul de invenţii de la Geneva.

Valentin Boanţă a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru aderare la un grup infracţional organizat, întrucât a ajutat o grupare de interlopi să cloneze carduri.

Valentin Boanţă a reuşit chiar n timpul procesului să descopere singura metodă de securizare a sistemului bancar tocmai împotriva acestei infracţiuni, iar invenţia a pus din nou România pe harta lumii la capitolul "lucruri bune", fiind răsplătită cu premiul presei internaţionale, al doilea ca importanţă la prestigiosul salon de la Geneva.

Mircea Tudor - cel care a câştigat marele premiu cu un sistem de scanare a avioanelor, cu raze gama - a povestit istoria fascinantă a bancomatului securizat, la care au contribuit oameni speciali, în emisiunea Vocile Străzii, de la Realitatea TV, moderată de Ion M. Ioniţă.

Mircea Tudor a dezvăluit în premieră şi povestea inventatorului, Valentin Boanţă, încarcerat la Penitenciarul Vaslui.

În urmă cu şapte luni, Valentin Boanţă o condamnare definitivă de cinci ani, pentru deţinerea de echipamente de fraudare a cardurilor de credit şi sprijinirea unui grup infracţional, apoi invenţia sa a fost premiată la Salonul de la Geneva.

Valentin Boanţă, geniul din spatele gratiilor care ar putea fi graţiat de Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor