Un fost lider PSD l-a ajutat pe Sile Cămătaru să iasă mai devreme din închisoare

Emil Vucă, fostul prim-vicepreşedinte al PSD Giurgiu este cel care l-ar fi ajutat pe Sile Cămătaru să fie eliberat din închisoare mai devreme decât pedeapsa sa, în 2012.
Sigla Partidului Social Democrat (PSD) (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
01.03.2013

Emil Vucă, fostul prim-vicepreşedinte al PSD Giurgiu este cel care l-ar fi ajutat pe Sile Cămătaru să fie eliberat din închisoare mai devreme decât pedeapsa sa, în 2012, relevă publicaţia Sursa Zilei.

Pe traseul celor 150.000 de euro, bani care ar fi ajuns drept şpagă pentru judecători s-ar fi aflat şi Emil Vucă, fost poliţist, care nu mai lucrează în Ministerul de Interne, conform sursei citate.

Procurorii DNA investighează în prezent dosarul în care Sile Cămătaru este acuzat de dare de mită.

Fostul prim-vicepreşedinte al PSD Giurgiu l-ar fi ajutat pe Sile Cămătaru să mituiască judecători pentru a fi eliberat mai repede, iar interceptările ar arăta traseul pe care l-ar fi avut cei 150.000 de euro pe care Sile i-ar fi plătit pentru eliberarea sa condiţionată, potrivit surse citate.

Pentru eliberare, un locotenent al interlopului ar fi plătit un cunoscut avocat şi politician din Giurgiu, pe Emil Vucă.

Demisionar din Ministerul de Interne în urma unui scandal cu acuzaţii de contrabandă, Emil Vucă a fost şi procuror-şef adjunct la Parchetul Giurgiu.

Vucă este şi primul avocat căruia Victor Ponta i-a cerut public să nu mai apere criminali, întrucât afectează imaginea partidului, după ce fostul poliţist l-a reprezentant în instanţă pe George Ionuţ Tănăsoaia, poreclit şi Gypsy Gipsanul, principalul suspect în cazul uciderii bachetbalistului Hardy Chauncey.

Fostul lider PSD Giurgiu s-a autosuspendat din partid în urma scandalului privind apărarea lui Gypsy Gipsanul, iar acum este city manager al oraşului Giurgiu, mai relevă Sursa Zilei.

Avocata lui Sile Cămătaru - legături strânse cu membrii clanului Butoane din Giurgiu

Se pare că dosarul a fost mutat la Giurgiu întrucât acolo Sile Cămătaru ar fi putut obţine eliberarea mai uşor.

Mai mult, avocata lui, care a şi obţinut eliberarea, se pare că ar avea legături strânse cu membrii clanului Butoane din Giurgiu şi ar fi prietenă de familie cu judecătorul care a decis să-l elibereze pe Sile în 2012.

Pe de altă parte, s-a ajuns în imposibilitatea unei juste aprecieri asupra exercitării căii de atac a recursului în dosarul lui Sile Cămătaru din cauza modului deficitar în care cele două procuroare au condus Parchetul Judecătoriei Giurgiu.

Anchetatorii au primit informaţia conform căreia interlopul ar fi plătit 150.000 de euro pentru a ieşi din închisoare în contextul în care Sile Cămătaru încerca prin aceeaşi metodă să obţină şi eliberarea altor doi membri ai clanului său.

Sile Cămătaru a fost monitorizat în penitenciar pentru coordonarea acţiunilor de proxenetism şi cămătărie a clanului pe care-l conducea.

Procurorii au anunţat, după eliberarea sa din 23 noiembrie 2012, întocmirea unui dosar în care Sile Cămătaru este anchetat pentru astfel de fapte.

În acest nou dosar, anchetatorii îl acuză de infracţiuni de corupţie, mai exact luare de mită, nu de crimă organizată ca în trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor