Un cutremur puternic a zdruncinat vestul Chinei - numărul victimelor este incert

(SAM YEH / AFP / Getty Images)
P. P.
12.02.2014

Regiunea Xinjiang din vestul Chinei a fost lovit miercuri de un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade, urmat apoi de şapte replici mai mici, notează cbc news.

Centrul Geologic al Statelor Unite a calculat magnitudinea cutremurului la 6,8 grade pe scara Richter însă Centrul de Cutremur al Chinei a anunţat că ar fi avut 7,3 grade pe scara Richter.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 269 de kilometri în sud-estul oraşului Hotan, la o adâncime de 12,5 kilometri, în regiunea cunoscută de chinezi ca Yutian, o regiune muntoasă aflată la câteva mii de metri deasupra nivelului mării localizată la marginea deşertului Taklamakan.

Încă nu există un raport care să menţioneze numărul exact al pagubelor produse de cutremur, însă epicentrul cutremurului este poziţionat într-o zonă în mare pare nelocuită. Directorul Oficiului Afacerilor Civile din Yutian, Zhang Chong, a declarat că oficialii încă „strâng informaţiile”.

Cel mai grav cutremur din ultimii ani, cu o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter, a lovit China în 2008. Cutremurul s-a produs în sud-vestul provinciei Sichuan şi a făcut aproximativ 90.000 de victime.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor