Un câine aşteaptă, la poarta spitalului, stăpânul mort de patru luni

Proprietarul câinelui era un om fără adăpost care a murit în centrul medical, unde a fost adus cu o ambulanţă, iar animalul încă îl aşteaptă să iasă din clădire.
Câine
Câine (Print screen Facebook Cristine Sardella)

Timp de patru luni, lucrătorii spitalului Santa Casa de Novo Horizonte din Brazilia au fost martorii unei poveşti emoţionante. Din luna octombrie a anului trecut, un câine merge zilnic la centrul medical să-şi aştepte stăpânul, o persoană fără adăpost, în vârstă de 59 de ani, care a decedat în spital. Moartea acestuia nu a putut să pună capăt legăturii puternice care unea omul şi animalul.

La sfârşitul anului 2017, un cetăţean brazilian a fost înjunghiat într-o luptă pe stradă şi a fost transferat imediat la clinică. Câinele bărbatului nu a ezitat să urmeze ambulanţa în care se afla stăpânul său, ce a murit însă din cauza rănilor grave. Cu toate acestea, câinele a vegheat la uşa centrului medical timp de două luni, potrivit presei locale G1.

Personalul spitalului, văzând insistenţa câinelui l-au hrănit în toată această perioadă de timp dar, în cele din urmă, a decis să-i găsească un loc la un adăpost de animale unde putea fi îngrijit mai bine. Dar această măsură nu a fost suficientă, deoarece câinele a scăpat din adăpost şi, parcurgând aproape trei kilometri, s-a întors la locul în care l-a văzut pentru ultima dată pe stăpânul său.

Cazul a impresionat-o pe avocata Cristine Sardella, care s-a deplasat la faţa locului. Constatând personal loialitatea acestui animal a decis să publice la rândul său, pe Facebook, această uimitoare prietenie, cu fotografia unde câinele îşi aşteaptă cu răbdare stăpânul.

(Facebook)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură