Poate o pisică să dreseze un câine? Da, dacă se numeşte Dog

Câinele şi pisica
Câinele şi pisica (Support Dogs, Inc.)

O pisică cu un nume surprinzător şi o muncă la care nimeni nu s-ar fi aşteptat vreodată. Dog, acesta este numele pisicii de culoare alb cu negru care lucrează într-un centru de antrenament pentru câini. Aţi înţeles bine: ea, mieunând şi torcând, dresează câini.

Pisica Dog a fost adoptată de mică de către Support Dogs, Inc. din St. Louis. De fapt, numele său se pronunţă dee-o-jee şi s-a înţeles imediat că nu era vorba numai de o mascotă a acestui centru care dresează câini pentru asistenţa persoanelor cu handicap.

(Support Dogs, Inc.)

Dresorii au explicat că pisica joacă un rol-cheie în formarea viitorilor câini de asistenţă, care trebuie să fie bine educaţi, în măsură să-şi poată menţine concentrarea şi să nu-şi distragă atenţia, în special în timp ce sunt "la lucru".

Aceşti câini se vor ocupa de persoanele cu probleme de auz (surde), cu probleme de vedere (oarbe) sau cu mobilitate redusă, motiv pentru care nu îşi pot permite să devină agresivi la vederea unei pisici, să înceapă să "tragă" sau să vâneze o pisică în timp ce sunt la datorie. Deci, este indicat să înveţe imediat să se obişnuiască cu ele.

Iar Dog s-a dovedit a fi perfectă pentru această pregătire neobişnuită. «Este o pisică neînfricată - spune Anne Klein. Şi, încă de la primii paşi, a învăţat să se învârtă printre câinii mult mai mari decât ea". Dar nu a fost niciodată o problemă: "Se juca cu cozile lor, bea din bolurile lor", fără să-şi facă mari probleme, intrând direct în "staff".

"Sunt unii dresori care pretind că iubesc exclusivi câinii, dar, în secret, toţi o adoră pe Dog", concluzionează Anne. "I-a cucerit pe toţi prin modul său de a fi" şi, văzându-o în acţiune, este capabilă, de asemenea, să se facă respectată de către câini impunându-şi "dresajul" cu aceeaşi nonşalanţă.

(Support Dogs, Inc.)

Unul dintre cei mai buni dresori din centrul de formare a câinilor din St. Louis este de fapt o pisică cu numele D-O-G. https://t.co/ARdLUunbAr pic.twitter.com/iSCJcqfdHz — AP Central U.S. (@APCentralRegion) 14 dicembre 2017

Surse: AP, Jezebel

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură