Uite oaia, nu e oaia! Mioriţa nu devine brand de ţară

După ce internetul s-a umplut de glume pe acest subiect, ministrul Turismului declara că oaia (animal blând şi supus, care umblă în turmă) nu va deveni brand naţional.
Oaia, brand naţional
Oaia, brand naţional (Facebook)
Loredana Diacu
31.05.2017

După ce pe Facebook au curs valuri de poze cu oi tunse, netunse, una mai cornută ca alta, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, vine să curme temerile că oaia ar putea deveni brand naţional, precizând că înlocuirea "frunzei lui Udrea" este o temă falsă. Cel puţin până in 2020, rămânem cu frunza, a explicat ministrul.

"Este o temă falsă. Brandul nu poate fi schimbat până în 2020. Este vorba de un proiect cu fonduri europene", a precizat, pentru Mediafax, ministrul Turismului.

Reamintim că oaia ca brand de ţară, idee care îi este atribuită lui Dobre, a fost îmbrăţişată cu entuziasm şi de ministrul agriculturii, acesta uluindu-i pe români cu elogiile aduse acestui animal.

Oaia, brand naţional
Oaia, brand naţional (Facebook)

"Oaia este o statuie vie. Argumente sunt în străfundul analizei pentru fiecare. (...) Uitaţi-vă în orice parte a ţării, cât de frumos e acest animal pe păşunile verzi ale ţării româneşti. Frunza o are toată lumea, dar oile ca-n România, nu. Lângă oaie, găseşti o frunză, dar lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, declara marţi Petre Daea.

Oaia, brand naţional
Oaia, brand naţional (Facebook)

Nu la fel de entuziast s-a dovedit a fi Grindeanu, care susţine că i-a cerut în cursul zilei clarificări ministrului Turismului, Marius Dobre.

"Nu poate să fie (oaia - n.r.) brandul României, pentru că până în 2020, pe fonduri europene când s-a făcut această siglă şi acest brand... e o frunză. Discutabilă şi alegerea din urmă cu câţiva ani, să clarificăm lucrurile. (...) Am discutat cu domnul ministru Dobre de mai multe ori azi, să văd despre ce este vorba, că nu am văzut declaraţia domnului Daea, care nu e la Turism, ci la Agricultură... Sigur, agricultura are legătura cu oaia, dar ceea ce a fost important a fost clarificarea pe care i-am cerut-o domnului Dobre legat de acest subiect. Discuţia pe care a avut-o în acel comitet de promovare a României, nu de schimbare a siglei sau a frunzei, ci de promovare a României şi prin promovarea unor lucruri foarte cunoscute, cum ar fi Dracula, Mioriţa şi aşa mai departe. Până la schimbarea siglei e cale lungă şi am văzut că domnul ministru Dobre a clarificat acest subiect”, a explicat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor