Dragnea, desemnat ambasador al turismului maramureşean

Liderul PSD Liviu Dragnea a primit titlul onorific de ambasador al turismului maramureşean în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Judeţean condus de pesedistul Gabriel Zetea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Consiliul Judeţean Maramureş i-a oferit preşedintelui PSD Liviu Dragnea titlul onorific de ambasador al turismului maramureşean în cadrul evenimentului intitulat "Gala ambasadorilor" la care au participat reprezentanţii unui număr de 40 de misiuni diplomatice.

"Toată ţara noastră este frumoasă, dar Maramureşul, recunosc cu oarecare invidie că este un loc unic. Am avut şansa să vin aici, acum mulţi ani, în clasa a VIII-a, şi am rămas fără aer! Îmi aduc aminte de Cimitirul Vesel de la Săpânţa, iar în locurile de aici sunt nişte peisaje extraordinare, şi oamenii sunt unici. Ceea ce îmi place foarte mult e, că având multă încăpăţânare, se opun globalizării! Vor să rămână autentici români, să păstreze toate obiceiurile şi tradiţiile, şi asta e un potenţial pentru turism extraordinar. Mâncarea este deosebită aici, peste tot, peste peisaje sunt oamenii. Oamenii de aici, din Maramureş", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD anunţă ca şi-a luat câteva angajamente pentru a face această zonă accesibilă turiştilor şi "să dăm şi altora şansa să vadă ce avem noi în ţară".

"Trebuie să dezvoltăm infrastructura, trebuie să finalizăm finanţarea la aeroport (aeroportul internaţional Baia Mare - n. red). Îmi aduc aminte discuţiile de acum câţiva ani de zile, cu câţiva aşa zişi specialişti care spuneau: 'nu e bine să fie două aeroporturi apropiate; Baia Mare şi Satu Mare'. Astea-s prostii! Băsescu mai spunea prin '90 şi ceva ca în România nu trebuie autostrăzi (...) ai făcut un drum se umple de maşini, ai făcut un aeroport, dar nu de a doua zi, dar într-un timp rezonabil se umple de avioane. Cum să nu faci un aeroport în Baia Mare ca să poată să vină aici turişti din toată lumea, să se bucure de ceea ce dumneavoastră vă bucuraţi în fiecare zi, şi noi fiind români ne bucurăm mai des decât ei" a afirmat Dragnea.

Şeful PSD a subliniat că pentru judeţul Maramureş are câteva priorităţi care ţine să le respecte la capitolul investiţii în infrastructură.

"Aeroportul din Baia Mare, drumul de pe Valea Izei şi a doua parte a programului PNDL 2, lansat în 2013, de dezvoltare locală care înseamnă câteva sute de milioane de euro. Şi vor mai fi şi altele", a precizat Dragnea.