UEFA Champions League. Chelsea, deţinătoarea trofeului, a învins-o pe Lille! Declaraţiile celor doi antrenori

Gruparea londoneză a făcut un prim pas important spre sferturile de finală a celei mai îndrăgite competiţii fotbalistice inter-cluburi din Europa, marţi seara, prin succesul de pe teren propriu cu campioana Franţei în prima manşă a optimilor. Scor final 2-0.
Chelsea - Lille 2-0, în prima manşă a optimilor de finală ale UCL. (Getty Images)
Marius Drăgoi
23.02.2022

Chelsea s-a impus în faţa celor de la LOSC cu scorul de 2-0, marţi seara, la Londra, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Golurile campioanei en-titre au fost reuşite de germanul Kai Havertz (8) şi de americanul Christian Pulisic (63).

"A fost un meci dificil, însă este o victorie meritată. Am fost excelenţi în primele zece minute, am avut ocazii şi am înscris primul gol, dar apoi am fost puţin prea pasivi, am jucat prea jos. Nu am fost însă niciun moment în pericol, ne-am apărat foarte bine la loviturile libere şi am rămas încrezători. Am reuşit încă o dată să nu luăm gol şi asta într-un mod foarte meritat. A trebuit să muncim din greu pentru a nu le oferi ocazii adversarilor.

Am avut unele momente foarte bune, alte momente slabe, erori neprovocate, pierderi evitabile de mingi, care uneori ne-au făcut să suferim", a afirmat antrenorul echipei engleze, Thomas Tuchel, la finalul jocului de pe Stamford Bridge.

Campioana Franţei a trecut în mai multe rânduri pe lângă gol. S-au remarcat Renato Sanches, Benjamin André, Jonathan Bamba şi Jonathan David, dar de fiecare dată apărarea londonezilor a funcţionat perfect, goalkeeper-ul Edouard Mendy având şi el un rol deosebit în a păstra nemodificată tabela de marcaj electronică.

"Evident, suntem decepţionaţi să pierdem la două goluri diferenţă, acesta este regretul. Nu am fost învinşi cu faze de clasă, ci am fost învinşi de un corner şi pe o contră jucată magnific. Eu consider scorul prea dur, prea sever faţă de ce am jucat noi. Ei au fost redutabili la anumite faze, noi nu am comis greşeli multe, dar asta a însemnat două goluri la final. Am jucat, am atacat, am arătat lucruri bune, dar eficacitatea a fost de partea lor", a declarat la rândul lui Jocelyn Gourvennec, antrenorul lui Lillle.


Rezultate înregistrate în competiţia europeană:

Marţi 15 februarie

Paris Saint-Germain - Real Madrid 1-0 (0-0)
A marcat: Kylian Mbappé (90 4).
Lionel Messi (PSG) a ratat un penalty în min. 62 (a apărat Thibault Courtois).

Sporting Lisabona - Manchester City 0-5 (0-4)
Au marcat: Riyad Mahrez (7), Bernardo Silva (17, 44), Phil Foden (32), Raheem Sterling (58).

Miercuri 16 februarie:

RB Salzburg - Bayern München 1-1 (1-0)
Au marcat: Chikwubuike Adamu (21), respectiv Kingsley Coman (90).

Inter Milano - Liverpool 0-2 (0-0)
Au marcat: Robert Firmino (75), Mohamed Salah (83).

Marţi 22 februarie

Chelsea Londra - Lille OSC 2-0 (1-0)
Au marcat: Kai Havertz (8), Christian Pulisic (63).

Villarreal - Juventus Torino 1-1 (0-1)
Au marcat: Daniel Parejo (66), respectiv Dusan Vlahovic (1).

Programul celorlalte partide din optimi:

Miercuri 23 februarie

Benfica - Ajax (22:00)
Atletico Madrid - Manchester United (22:00)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor