UE va extinde sancţiunile anti-Rusia pentru organizarea de alegeri în Crimeea

Steaguri ale Uniunii Europene in fata sediului Comisiei Europene din Bruxelles
Steaguri ale Uniunii Europene in fata sediului Comisiei Europene din Bruxelles (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Uniunea Europeană este la un pas de a sancţiona cinci persoane care, conform blocului, au ajutat la organizarea alegerilor prezidenţiale ruseşti în peninsula ucraineană Crimeea în luna martie.

Surse familiare cu problema, dar care nu au fost autorizate să discute în mod oficial, au declarat mass mediei la sfârşitul lunii aprilie că diplomaţii UE au lucrat în ultimele săptămâni la actualizarea listei de sancţiuni a blocului şi că ambasadorii UE sunt pe cale să confirme acest lucru la următoarea lor întâlnire din 8 mai.

Apoi, după o săptămână, miniştrii UE vor autoriza decizia.

Numele persoanelor care vor fi adăugate pe lista sancţiunilor nu au fost dezvăluite pe moment.

UE a îngheţat active şi a aplicat interdicţii pentru vize împotriva a 150 de oficiali ruşi şi separatişti susţinuţi de Moscova, precum şi împotriva a 38 de entităţi, care, potrivit Bruxelles-ului, au fost responsabili de acţiuni care au încălcat integritatea teritorială a Ucrainei.

Sancţiunile au fost impuse pentru prima dată în martie 2014, după ce Rusia a ocupat şi anexat Crimeea. De atunci, sancţiunile au fost prelungite la fiecare şase luni, cel mai recent în luna martie a acestui an.