Udrea şi-a plătit cauţiunea cu două terenuri la Băi Boghiş

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, i-a convins pe procurorii DNA să accepte două terenuri în contul cauţiunii de 5 milioane impuse în dosarul mitei de la Bogdan Buzăianu.
Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Elena Udrea şi-a achitat cauţiunea de 5 milioane de lei impusă în dosarul în care este acuzată că ar fi luat 5 milioane USD mită pentru a facilitata derularea, în continuare, a unui contract cu Hidroelectrica SA.

Udrea şi-a achitat cauţiunea cu două terenuri din staţiunea Băi Boghiş ce aparţin unei firme la care aceasta este acţionar. Deputata le-a explicat procurorilor că nu are bani pentru că toată averea i-a fost pusă sub sechestru în anchetele care o vizează, iar oamenii legii au acceptat în schimbul banilor cele două terenuri, relatează B1 TV.

Reamintim că procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea acesteia, nu şi arestarea preventivă, stabilind cauţiunea la 5 milioane de lei.

Udrea este acuzată în acest dosar de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată.

Potrivit DNA, în calitate de ministru şi de persoană cu funcţie de conducere în partid, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Mai menţionăm că astăzi, fondatorul Cancan, Radu Budeanu, reţinut de DNA sub acuzaţia că ar fi intermediat mita de la afaceristul Bogdan Buzăianu (unul din "băieţii deştepţi" care cumpărau energie ieftină de la Hidroelectrica pentru a o revinde scump) la Elena Udrea, şi-a recunoscut vina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne