UPDATE - Dan Voiculescu a obţinut o nouă amânare în dosarul ICA

Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

UPDATE - Dan Voiculescu a obţinut o nouă amânare după ce avocatul său, Mateuţ, a solicitat schimbarea încadrării pentru acesta, invocând un articol din Noul Cod Penal. Următorul termen din dosarul ICA va avea loc pe 4 august.

***

Dan Voiculescu se va prezenta luni în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti pentru un nou termen în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), dosar în care patronul trustului de presă Intact a fost condamnat pe fond la cinci ani de închisoare pentru o fraudă de 60 de milioane de euro.

La termenul anterior, respectiv pe 1 iulie, judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea lui Dan Voiculescu.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit următorul termen în dosarul privatizării ICA pentru data de 7 iulie, când ar urma să fie audiaţi inculpaţii, iar apărătorii acestora ar trebui să pună concluzii în acest proces.

Reamintim că dosarul ICA se judecă încă din decembrie 2008, când Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori pentru că s-ar fi folosit de funcţia politică pe care o deţinea pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real. Mai exact, este vorba despre aproape 4 hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa, care au fost cumpărate de fondatorul USL-ului la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel al pieţei. Paguba se ridică la aproape 60 de milioane de euro, potrivit DNA.

Dan Voiculescu susţine că nu are nicio legătură cu privatizarea, însă pe terenurile pe care încă funcţionează Institutul se află şi blocul turn ce a funcţionat ani de zile ca sediu Romtelecom, clădire pe care, conform B1 TV, furnizorul de telefonie a închiriat-o de la familia Voiculescu şi pentru care ar fi plătit chirie peste 1,7 milioane de dolari lunar. Actualmente, în respectiva clădire funcţionează sediul Intact Media Group.

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, însă mogulul a atacat decizia magistraţilor. De atunci judecarea dosarului s-a tot tergiversat, până recent, când dosarul a fost preluat de Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, care par să se mişte foarte rapid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne