Monica Macovei: „Dan Voiculescu, un inculpat care urăşte statul de drept”

Europarlamentarul Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei (DIETER NAGL/AFP/Getty Images)

„Dan Voiculescu este un inculpat care urăşte statul de drept. Tot ce a făcut a fost împotriva statului de drept, împotriva interesului public. Este un blestem pentru România”, a declarat duminică fostul Ministrul al Justiţiei Monica Macovei.

Invitată la B1 TV, europarlamentarul Monica Macovei a rememorat un moment din vremea când ea era ministru, iar patronul Antenei 3 senator, relatând că acesta a fost agresiv cu ea chiar fizic.

„În Senat, Varanu‘ m-a înghesuit şi a fost agresiv. S-a lipit de mine la propriu, într-un colţ unde m-a băgat, ca să schimb o lege. A fost foarte agresiv şi fizic”, a acuzat Macovei, citată de pesurse.ro.

Declaraţiile europarlamentarului au fost făcute în chiar aceeaşi zi în care Dan Voiculescu, pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru şantaj şi trimis în judecată în alte două dosare (unul de asemenea pentru şantaj, altul pentru privatizare frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare), a organizat o conferinţă de presă pentru a anunţa că a mai înfiinţat un ONG care va avea ca obiect de activitate anchetarea tuturor activităţilor preşedintelui Traian Băsescu din 1989 până în prezent, în special în ultimii 10 ani.

Aplicând aceeaşi tehnică la care a apelat şi fostul premier Adrian Năstase când a fost judecat şi condamnat la închisoare (inclusiv) pentru o infracţiune identică celei de care este acuzat "Varanul", respectiv "şantaj", Dan Voiculescu a adoptat rolul martirului persecutat politic, el fiind nevinovat de acuzele ce i se aduc.

"Sentimentul pe care îl trăiam în vremea lui Ceauşescu era unul de revoltă, n-am crezut că o să ajung să mai trăiesc astfel de sentimente", s-a mai plâns Voiculescu (care, reamintim, a fost declarat de CNSAS turnător al fostei Securităţi), declarându-se "unul dintre cei mai hotărâţi admiratori ai unui stat de drept autentic.”

Când a venit momentul să răspundă la întrebările jurnaliştilor legate de dosarele în care este învinuit, Dan Voiculescu a preferat să îşi delege avocaţii, iar el să plece de la conferinţa pe care o convocase, declinând orice răspuns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne