Udrea consideră "penibil" faptul că primarii îşi trec numele pe investiţii făcute din bani publici
Vicepreşedintele PDL Elena Udrea consideră "penibil şi exagerat" faptul că primarii care îşi trec numele pe investiţiile făcute din bani publici de administraţia locală, prin plăcuţe informative făcute tot din bani publici şi le va cere consilierilor PDL din CGMB să susţină proiectul de interzicere a unor astfel de practici, iniţiat de un liberal.
"Zilele trecute, umblând prin Bucureşti (pe unde altundeva să umblu?), am citit pe o plăcuţă agăţată de un stâlp că în zonă există sistem de supraveghere video. (...) Dar, în secunda următoare, am citit şi continuarea. Primarul de sector ne anunţa că proiectul i se datorează. Lui, direct şi total, nici măcar Primăriei! Mi s-a părut penibil şi exagerat şi mi-am amintit de nenumăratele situaţii similare pe care le-am întâlnit, în Bucureşti sau peste tot în ţară, în care primarii îşi arogă investiţiile publice prin plăcuţe informative plătite tot din banii cetăţenilor, de parcă le-ar fi făcut singuri şi din banii lor", scrie Udrea vineri pe blogul său.
Ea mai spune că a aflat de existenţa unei iniţiative la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti de interzicere a unor astfel de practici şi că le va cere consilierilor PDL să o susţină, încercând astfel să determine un comportament moral al aleşilor faţă de comunitatea care i-a votat.
"Mă gândesc ce ar fi însemnat să îmi pun numele pe toate investiţiile făcute ori sprijinite în mandatul meu de ministru! Ar fi trebuit să umplu ţara de astfel de plăcuţe semnalând: peste 4.000 de locuinţe noi construite, peste 43.000 de apartamente reabilitate termic, 794 km de drumuri locale reabilitate, 327 sisteme de alimentare cu apă la sate finalizate, 22 de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare reabilitate şi extinse în oraşe sub 50.000 de locuitori şi multe altele", mai scrie fostul ministru pe blogul său.
Consilierul general PNL Horia Scarlat a iniţiat un proiect de hotărâre privind interzicerea achiziţionării din banul public şi amplasării plăcuţelor ornamentale şi decorative inscripţionate cu numele primarilor în funcţie din Bucureşti pe teritoriul domeniului public.
Potrivit acestuia, este "imoral" să se plătească din bugetul Primăriei "campania electorală mascată" a primarului în funcţie, punându-l într-un real avantaj din punct de vedere al reclamei, publicităţii numelui său, în comparaţie cu un posibil contracandidat mai puţin cunoscut şi cu resurse extrabugetare, altele decât bugetul local, al primăriei de sector, la alegerile din campania electorală următoare.