UDMR nu are încă o propunere pentru Ministerul Culturii

Kelemen Hunor, declaraţii la suspendarea preşedintelui
Kelemen Hunor, declaraţii la suspendarea preşedintelui (Epoch Times România)

UDMR nu are încă o propunere pentru funcţia de ministru al Culturii, a declarat marţi Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, precizând că formaţiunea sa va face o nouă nominalizare în prima jumătate a lunii septembrie.

"Nu avem încă o nominalizare făcută. Lucrurile sunt aşa cum le cunoaşteţi. Vom avea, dar deocamdată nu am făcut o nominalizare premierului. Săptămâna aceasta nu şi probabil nici prima săptămână din septembrie. Nu vreau să dau termene, dar aşa cum văd eu evoluţia lucrurilor — nu în această săptămână şi nici săptămâna viitoare", a precizat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

UDMR a propus-o pentru portofoliul Culturii pe Rozalia Biro, însă nominalizarea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu în urmă cu două săptămâni. Şeful statului şi-a motivat respingerea arătând că Biro nu vorbeşte suficient de bine limba română pentru a ocupa acest post.

Şeful statului a evocat celebra gafă a Rozaliei Biro, care, pe vremea când era viceprimar al municipiului Oradea, sunată în timpul unei emisiuni radio de către un jurnalist de televiziune, a declarat că nu are acasă copii bipezi. Necunoscând bine limba română, a confundat termenul biped cu cerşetor.

Până când UDMR va face o altă nominalizare, Ministerul Culturii este condus în continuare de Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.