Kelemen Hunor: Maghiarii au reacţionat pozitiv la prezenţa premierului în Pasul Nyerges

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Maghiarii au reacţionat pozitiv la prezenţa premierului Victor Ponta, prezidenţiabilul PSD, la manifestările comemorative din Pasul Nyerges, judeţul Harghita, a declarat sâmbătă, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la tabăra de vară SIC FESZT din judeţul Covasna.

“Cu cine am vorbit până acum reacţiile au fost pozitive. Desigur, nu mă refer la presă, acolo lucrurile au fost împărţite, dar noi ştim cum se întâmplă: poţi să stai şi în cap, dacă nu eşti simpatic oricum vei fi criticat”, a declarat preşedintele UDMR întrebat de presă cum au perceput maghiarii vizita premierului la manifestarea dedicată comemorării a 165 de ani de la bătălia din Pasul Nyerges.

"A fost o surpriză pentru toată lumea, mai puţin pentru mine, şi din partea celor cu care am vorbit, reacţiile au fost pozitive. Eu l-am invitat pe Victor Ponta când am aflat că vine la Târgu Secuiesc, şi atunci i-am spus să vină la Pasul Nyerges, unde este o sărbătoare importantă pentru noi şi să depună o coroană de flori. A zis că se gândeşte, s-a gândit, a venit, iar eu cred că a făcut bine”, a mai declarat Hunor, potrivit Mediafax.

Reamintim că pe 4 august, premierul Ponta a luat parte la comemorarea de la Pasul Nyerges. Evenimentul a fost deschis de fanfara din comuna Cozmeni care a cântat imnul Ungariei. După imnul Ungariei, a fost pusă şi o înregistrare cu imnul de stat al României.

Premierul Ponta i-a mulţumit lui Kelemen Hunor pentru invitaţia la acest eveniment.

Pe 4 august, premierul Ponta a luat parte la comemorarea de la Pasul Nyerges. Evenimentul a fost deschis de fanfara din comuna Cozmeni care a cântat imnul Ungariei. După imnul Ungariei, a fost pusă şi o înregistrare cu imnul de stat al României.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a mulţumit premierului Ponta pentru că a răspuns invitaţiei şi le-a explicat conaţionalilor săi că este pentru prima oară când un premier al României vine în Pasul Nyerges, adăugând că apreciază deschiderea către dialog a premierului şi că în Covasna şi Harghita are posibilitatea să îi cunoască mai bine pe maghiari şi dezideratele lor.

Astăzi, cinci zile mai târziu, vorbind despre dezideratele maghiarilor, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR va pune în dezbatere, peste câteva zile, proiectul de autonomie a aşa numitului Ţinut Secuiesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne