TVR a terminat anul cu pierderi de 689 milioane de lei

Condus de ani de zile de manageri numiţi politic, prost gestionat, postul naţional de televiziune a terminat anul 2015 cu pierderi uriaşe.
Sigla.
Sigla. (Televiziunea Romana)

Televiziunea publică a înregistrat în anul 2015 pierderi cumulate estimate la aproape 690 milioane de lei, relatează Hotnews. Pierderile sunt cu doar opt milioane mai mici faţă de anul precedent, potrivit unor date preliminare prezentate, joi, de şefa interimară a instituţiei, Irina Radu.

Managerul interimar al TVR a prezentat situaţia la zi a dezastrului financiar din televiziunea naţională şi a pledat pentru o serie de schimbări, inclusiv o eventuala transformare a TVR într-un canal care să funcţioneze după criterii comerciale, posibila transformare a unuia dintre posturi într-unul de ştiri, toate acestea susţinute de schimbări legislative care să amelioreze situaţia actuală dintr-o societate unde 20% din bani se duc pe datorii, 50% pe salarii şi doar 5% pe programe şi licenţe arată sursa citată.

TVR se confruntă de ani de zile cu probleme financiare grave datorită proastei administrări a televiziunii - unde membrii Consiliului de Administraţie sunt desemnaţi politic -, a datoriilor enorme în contul unor contracte comerciale semnate în anii 2000 şi a stagnării taxei TV la nivelul din 2003 etc. În prezent, TVR nu are Consiliu de Administraţie, instituţia fiind condusă interimar, după demiterea lui Stelian Tănase, de Irina Radu.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne