Şefa PNL: Coaliţia formată din trio-ul Dragnea-Tăriceanu-Băsescu vrea demiterea şefei DNA

Adevărata finalitate a demersurilor politice făcute de PSD-ALDE-Băsescu este intimidarea şi controlul asupra Justiţiei, a tras un semnal de alarmă şefa PNL Raluca Turcan, care consideră că în această cheie trebuie citită şi nou-înfiinţata comisie de anchetă pentru alegerile din 2009.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Scopul real al comisiei de anchetă parlamentară privind presupusa fraudare a alegerilor prezidenţiale din 2009, "născocită" de PSD, este de fapt eliminarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a acuzat, joi, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"PSD a "născocit" comisia de anchetă pentru alegerile din 2009, scopul fiind demiterea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Contrar celor enunţate de PSD - ALDE, scopul real al comisiei de anchetă nu este legat de presupusa fraudare a alegerilor prezidenţiale. Acesta este doar un pretext folosit de trio-ul Dragnea-Tăriceanu-Băsescu, care ştiu foarte bine că decizia CCR din 2009 de validare a alegerilor face ca finalitatea acestei comisii să fie zero. La acel moment PSD a făcut un efort deosebit de a proba acuzaţiile de fraudă şi a eşuat lamentabil în a prezenta dovezile", a declarat Raluca Turcan.

Prin urmare, şefa PNL consideră că nu aceasta este preocuparea comună a trio-ului respectiv, fapt confirmat şi de fracturile logice din "raţionamentele" pe care le prezintă public.

Dar dacă, "în mod surprinzător", majoritatea parlamentară va reuşi să prezinte elemente concrete şi concludente care să fie un punct de plecare pentru obiectul de activitate enunţat formal al acestei comisii, PNL "nu va avea nicio reţinere să susţină un demers pentru aflarea adevărului, dar scopul acestui demers trebuie să fie cel afirmat public".

"În realitate, însă, coaliţia anti-DNA formată din trio-ul amintit îşi propune ca activitatea comisiei de anchetă să o vizeze pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Pentru că nu au suficient curaj şi nici elemente justificative să propună înfiinţarea unei astfel de comisii de anchetă, în mod formal, au preferat să se prefacă în anchetatori ai unor alegeri care sunt un subiect închis. De fapt, este planul B la încercarea de a demite şeful DNA cu mâna ministrului Justiţiei. Acesta este jocul unor politicieni fricoşi, lipsiţi de onestitate, care au făcut o obsesie legată de anchetele împotriva corupţiei", a precizat Raluca Turcan.

Preşedintele PNL îi acuză pe adversarii săi politici că, în paralel, acţionează şi pentru modificarea legislaţiei astfel încât decizia asupra revocării şefilor din Justiţie să nu mai fie în mâna preşedintelui României, aşa cum a fost de la începutul anilor ’90, iar premierul Sorin Grindeanu a intrat şi el în această conivenţă.

"Aceasta este adevărata finalitate a demersurilor politice PSD-ALDE-Băsescu: intimidarea şi controlul asupra Justiţiei", a concluzionat Raluca Turcan.