Turcan: Fabricile de doctori atât de dragi clientelei PSD-ALDE îşi pot continua liniştite activitatea

Coaliţia PSD-ALDE a decis să amâne cu doi ani de zile evaluarea Şcolilor Doctorale din România, ceea ce înseamnă că "fabricile de diplome şi de doctori" îşi pot continua liniştite activitatea, şi-a exprimat nemulţumirea fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Ordonanţa de urgenţă privind şcolile doctorale pentru care a fost convocată în sesiune extraordinară Camera Deputaţilor reprezintă încă o dovadă a incapacităţii de guvernare a PSD-ALDE, a acuzat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Prin respectiva OUG, Guvernul Tudose prelungeşte perioada pentru evaluarea şi acreditarea şcolilor doctorale până la 1 octombrie 2019.

"Practic, se amână cu doi ani de zile evaluarea Şcolilor Doctorale din România. Asta înseamnă că "fabricile de diplome şi de doctori" atât de dragi clientelei PSD-ALDE îşi pot continua liniştite activitatea. Guvernul PSD-ALDE introduce încă doi ani de zile în care nu vom şti care universitate îndeplineşte condiţiile de calitate şi care nu, însă toate vor primi aceiaşi bani de la bugetul de stat", a declarat Raluca Turcan.

În opinia fostei şefe PNL, Guvernul PSD-ALDE nu intenţionează să facă nicio diferenţă între universităţile care ţintesc spre calitate, performanţă, etică şi cele care amăgesc în continuare mii de tineri prin tipărirea de diplome fără acoperire în competenţe.

"PNL susţine ca Şcolile Doctorale să fie evaluate de urgenţă şi respectate criteriile de acreditare! Programele de studii trebuie ierarhizate, universităţile clasificate şi finanţate în funcţie de performanţă. PNL solicită Ministrului Educaţiei să demareze, de urgenţă, conform legii, procedurile de evaluare şi acreditare a Şcolilor Doctorale, ierarhizarea programelor de studii şi clasificarea universităţilor", a subliniat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL atrage atenţia că acestea sunt "urgenţe reale" în materie de politici publice, nu "cele inventate de PSD pentru a-şi satisface camarila", cazul Elcen, sau pentru a-şi acoperi incapacitatea de a guverna, care se vede în haosul din sistemul de salarizare şi de pensii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne