Tunel între San Diego şi Tijuana plin cu tone de droguri

Un tunel descoperit în anul 2011 prin care se transportau droguri din Tijuana către San Diego
Un tunel descoperit în anul 2011 prin care se transportau droguri din Tijuana către San Diego (Sandy huffaker / Getty Images)

Autorităţile americane au descoperit un tunel sofisticat prin care se transportau droguri, la graniţa dintre San Diego şi Tijuana, Mexic. Tunelul era plin cu mai mult de opt tone de marijuana şi sute de kilograme de cocaină, au declarat joi oficialii federali, potrivit ABS News.

Tunelul, descoperit miercuri seara, face legătura dintre un depozit din parcul industrial Otay Mesa, din San Diego, şi Tijuana. Acesta este echipat cu energie electrică, ventilaţie, un sistem feroviar, şi a fost construit la un bloc distanţă de un alt tunel (dotat similar), descoperit în 2011, care conţinea 32 de tone de marijuana.

În interiorul tunelului, autorităţile au descoperit mai mult de opt tone de marijuana, precum şi aproximativ 147 de kilograme de cocaină.

Autorităţile din San Diego, care au făcut descoperirea, au informat că trei suspecţi sunt acum în arest şi trebuie să răspundă acuzaţiilor.

Din 2008, mai mult de 75 de astfel de tuneluri au fost descoperite de-a lungul frontierei dintre SUA şi Mexic, ele fiind concepute mai ales pentru contrabanda cu marijuana. San Diego este un loc ideal pentru aceste tuneluri din cauza solului său argilos care este uşor de săpat. De asemenea, un alt avantaj important este că partea americană a frontierei este sediul mai multor depozite.

Un alt tunel Tijuana - San Diego a fost descoperit în 2010 şi conţinea 22 de tone de marijuana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe