Tudose: SUA trebuie să rămână un aliat al ţării noastre. Nu am citit scrisoarea lui Tăriceanu şi Dragnea

Premierul Tudose susţine că nu a citit replica acidă pe care şeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea, alături de Tăriceanu, au dat-o Departamentului de Stat şi opinează că SUA trebuie să rămână un aliat al României.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că SUA sunt şi trebuie să rămână un aliat al ţării noastre şi a susţinut că îngrijorarea Departamentului de Stat faţă de legile justiţiei nu vizează Guvernul, căci aceste legi sunt asumate şi dezbătute de Parlament, relatează Mediafax.

”Ministerul Justiţiei nu are nicio implicare în acest proces, doar a coordonat până la un anumit punct proiectul (...) Ministerul a iniţiat un proiect ca urmare a necesităţii transpunerii în legislaţia internă a unor directive europene şi a unor decizii ale Curţii Constituţionale”, a susţinut Tudose, invitat să comenteze comunicatul Departamentului de Stat privind legile justiţiei.

Prim-ministrul a mai opinat că episodul nu trebuie să afecteze relaţiile româno-americane şi a remintit că SUA este un partener al României nu doar din punct de vedere militar, ci şi economic.

Solicitat să se pronunţe asupra discuţiilor legate de cine a fost emitentul adevărat al comunicatului Departamentului de Stat, Tudose a început să râdă. ”Ştiţi cum se spune: altă întrebare”, s-a adresat jurnaliştilor.

Nu în ultimul rând, Tudose a afirmat că nu a citit scrisoarea de răspuns semnată de către preşedinţii Camerelor, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, dând vina pe programul încărcat. ”Nu am citit această scrisoare. Azi e zi liberă, nu? Dar acum plecăm de la serviciu”, a spus Tudose.

Reamintim că Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii, luni, o declaraţie în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de preconizatele modificări ale legilor justiţiei, în comunicat amintindu-se că aceste legi au fost propuse iniţial de Ministerul Justiţiei.

"Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

"Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei", precizează Departamentul de Stat.

Reacţia dură a Departamentului de Stat al SUA faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei a primit un răspuns contondent din partea liderilor coaliţiei PSD-ALDE, care se află în fruntea celor două Camere ale Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne