Tudorel Toader a aruncat "bomba" în Justiţie după care a plecat în concediu

Ministrul Tudorel Toader a plecat în concediu, la doar o zi după ce a prezentat o serie de măsuri controversate în domeniul Justiţiei care au inflamat o parte din opinia publică, dar şi alte instituţii, precum Ministerul Public, CSM, DIICOT şi Preşedinţia.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Florin Chirila/Epoch Times)

La scurt timp după ce a aruncat "bomba" în Justiţie, ministrul Tudorel Toader a decis să intre în concediu, potrivit unor surse oficiale citate de News.ro. Ministrul şi-a luat liber până marţi, 29 august.

Până să plece în concediu, Tudorel Toader efectuează joi mai multe vizite la instanţe şi penitenciare din ţară.

"Ministrul va merge să vadă starea de fapt a justiţiei. Până acum a vizitat o instanţă şi probabil va merge la un penitenciar sau două", au declarat oficiali din Ministerul Justiţiei pentru Agerpres.

Între timp, proiectul de modificare a celor trei legi ale justiţiei - care a declaşnat un nou protest în Piaţa Victoriei - nu a fost publicat încă pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Pregătirea neserioasă a acestui veritabil "experiment judiciar", în timpul vacanţei judecătoreşti, în lipsa oricăror studii şi prognoze, poate determina consecinţe foarte greu sau chiar imposibil de remediat, a tras un semnal de alarmă şi Forumul Judecătorilor, care îl acuză pe Tudorel Toader că readuce practic justiţia sub control politic şi lărgeşte în mod nepermis de mult atribuţiile ministrului Justiţiei.

Pentru mai multe detalii despre propunerile făcute de Toader intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne