Tudorache s-a suspendat din PSD. Se pretinde nevinovat

Daniel Tudorache
Daniel Tudorache (Epoch Times România)

Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, anunţă că a luat decizia de a se suspenda din partid după ce judecătorii l-au pus sub control judiciar. Acuzat în două dosare penale, Tudorache se pretinde, pe linia deja clasică a PSD, nevinovat.

„În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD.

Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar.

Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani şi în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică.

Până la sfârşitul anului, atribuţiile de preşedinte PSD Sector 1 vor fi preluate de preşedintele executiv”, scrie, pe Facebook, Tudorache.

Fostul primar PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache a fost plasat sub control judiciar, după ce a fost audiat mai multe ore noaptea trecută. Surse judiciare au declarat pentru hotnews.ro că în cazul fostului primar procurorii au stabilit o cauţiune de un milion de euro.

Daniel Tudorache este vizat de două dosare penale pentru spălare de bani şi infracţiuni asimilate corupţiei. Unul dintre dosare priveşte achiziţionarea de tablete pentru elevii din Sectorul 1, iar al doilea se referă la fapte comise în anii 2006-2007.

Reamintim că potrivit procurorilor DNA, Tudorache, politician care după ce a fost percheziţionat de procurori a pretins că el e un om onest şi fără avere, a beneficiat în perioada în care a ocupat funcţii publice (2008-2018) de sume de bani disproporţionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

„În perioada în care a ocupat funcţii publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporţionat de mari comparativ cu veniturile sale licite”, arată DNA.

„Concret, în perioada de referinţă (2008-2018), în care Tudorache Daniel ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentând o medie de aproximativ o mie de euro pe lună), există suspiciunea că acesta ar fi săvârşit infracţiunea de spălare a banilor constând în:

- depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soţii şi al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora – în total 2.990.000 lei şi 235.000 euro;
- achiziţionarea de bunuri imobile pe numele fostei soţii în sumă totală de 305.000 euro şi 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;
- acordarea unui împrumut unei persoane, tot în numerar, în cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei soţii;
- achiziţionarea de bijuterii, inclusiv diamante, a căror valoare urmează a fi stabilită (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro şi un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei şi lănţişor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc.),
- achiziţionarea de acţiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soţii,
- asocierea în participaţiune cu o societate privată cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soţi,
toate acestea cu fonduri cu privire la care există suspiciunea că sunt provenite din infracţiuni”, mai arată procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne