Trump atinge numărul necesar de delegaţi pentru a fi nominalizat de republicani

Miliardarul Donald Trump a obţinut numărul suficient de delegaţi pentru a putea fi nominalizat de către Partidul Republican drept candidat la alegerile prezidenţiale, conform AP. Trump şi Bernie Sanders au lansat ideea unei dezbateri între ei.
Donald Trump
Donald Trump (Getty Images)

Un mic grup de delegaţi republicani s-au declarat joi în favoarea lui Trump, acesta trecând peste pragul de 1.237 de voturi necesare pentru a-şi asigura nominalizarea în tabăra republicană, a raportat agenţia de ştiri Associated Press (AP).

Trump este singurul candidat republican rămas în cursă după ce Ted Cruz şi John Kasich s-au retras la începutul acestei luni. Depăşind numărul minim de delegaţi necesar, Trump ar putea evita o contestată convenţie de partid în luna iulie, eliminând astfel un obstacol în calea nominalizării sale.

Alţi candidaţi au declarat pentru AP că îl vor susţine pe Trump din obligaţie, după ce acesta a câştigat primarele din statele lor natale.

Trump şi-a început campania în iunie 2015, cu stilul său provocator şi declaraţii controversate şi populiste, unele imposibil de implementat. Acum Trump se pregăteşte să îl înfrunte pe candidatul care va fi nominalizat de democraţi în alegerile generale din noiembrie.

În tabăra democrată mai concurează doar doi candidaţi, fostul secretar de stat Hillary Clinton şi senatorul din Vermont Bernie Sanders. Cei doi rivali au avut parte de propriile lor ciocniri, iar Clinton a refuzat recent o dezbatere cu Sanders înaintea primarelor din California.

Miercuri, Trump a declarat că ar dori o dezbatere împreună cu Sanders.

“Dacă dezbat cu el, vom avea ratinguri foarte ridicate”, a susţinut Trump în timp ce a apărut la emisiunea Jimmy Kimmel Live difuzată de postul de televiziune ABC.

Sanders a răspuns pe Twitter: “Facem! Aştept o dezbatere cu Donald Trump în California, înainte de primarele din 7 iunie”.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Hope Hicks, a declarat joi că încă nu există planuri oficiale pentru un astfel de eveniment.

Un anumit număr de sondaje de opinie îl arată pe Sanders câştigător al unui potenţial duel cu Trump în alegerile generale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe