Trump a devenit oficial singurul candidat republican în cursa prezidenţială

Republicanul John Kasich, ultimul rival al candidatului Donald Trump, a anunţat sfârşitul campaniei sale prezidenţiale. Retragerea acestuia pavează drumul pentru nominalizarea lui Trump de către Partidul Republican la alegerile prezidenţiale.
Donald Trump
Donald Trump (Getty Images)

Mogulul în sectorul imobiliar Donald Trump s-a apropiat miercuri şi mai mult de nominalizarea de către Partidul Republican (GOP) în cursa prezidenţială, după ce ultimul său rival a abandonat cursa.

John Kasich, guvernator din Ohio, a anunţat miercuri că îşi suspendă campania electorală.

Chiar înainte ca rivalul său să renunţe la cursa prezidenţială, Trump începuse deja să se concentreze pe campania pentru alegerile generale.

“Sunt încrezător că pot uni o mare parte din GOP”, a declarat Trump miercuri în cadrul emisiunii “Today Show” de la NBC.

Răspunzând celor care l-au criticat, Trump a susţinut: “Acei oameni pot pleca şi ar putea reveni în 8 ani, după ce voi fi ales două mandate. Sincer, există unii oameni pe care nu îi doresc.”

Marţi noaptea, Trump a înregistrat o victorie convingătoare în statul Indiana - în mare parte conservator -, fiind aproape sigur că va obţine cei 1.237 de delegaţi necesari pentru a-şi asigura nominalizarea pe perioada celor nouă alegeri primare care au mai rămas.

În condiţiile în care mai există 435 de delegaţi, Trump are nevoie doar de 190 pentru obţinerea nominalizării.

Mogulul din New York a obţinut 53,3% dintre voturile din Indiana, în timp ce senatorul Ted Cruz a obţinut 36,6%, iar Kasich 7,6%. După anunţarea rezultatelor, Cruz a anunţat miercuri, la rândul său, că iese din cursa prezidenţială.

Fără a exista un obstacol pentru nominalizarea oficială a lui Trump de către GOP în această vară, unii membri ai partidului, care refuză să îl susţină pe miliardar, explorează posibilitatea unui al treilea candidat pentru alegerile din luna noiembrie. Până acum nu a fost dezvăluit niciun nume.