Hillary Clinton refuză o dezbatere televizată cu Sanders în California

Candidatul prezidenţial democrat Hillary Clinton a refuzat să participe la o dezbatere cu rivalul Bernie Sanders înaintea alegerilor primare decisive din 7 iunie.
Bernie Sanders (st) şi Hillary Clinton.
Bernie Sanders (st) şi Hillary Clinton. (Captură Foto)

“Am refuzat invitaţia de la Fox News pentru a participa la o dezbatere în California”, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Clinton. “După cum am declarat anterior, plănuim să concurăm din greu în ultima perioadă a alegerilor primare, în special în California, îndreptându-ne atenţia şi spre ameninţarea pe care o reprezintă Donald Trump pentru preşedinţie”.

“Credem că Hillary Clinton foloseşte cel mai bine timpul întâlnindu-se direct cu alegătorii de pe cuprinsul Californiei şi pregătind campania pentru alegerile generale, ca [biroul] de la Casa Albă să rămână în mâinile democraţilor”, a mai declarat directoarea pentru comunicaţii a campaniei lui Clinton, Jennifer Palmieri.

Senatorul Bernie Sanders din Vermont a făcut presiuni asupra fostului secretar de stat american înainte de primarele din California, care oferă democraţilor 475 de delegaţi.

Luând cuvântul la un miting din Santa Monica, Sanders a criticat-o pe Clinton pentru refuzul său de a participa la dezbatere, susţinând că decizia este o insultă pentru alegătorii din California.

“Am fost tulburat, dar nu surprins, că secretarul Clinton s-a retras din dezbatere”, a precizat Sanders.

“Cred că este un afront faţă de oamenii din California – cel mai mare stat al nostru – ca ea să nu poarte o discuţie cu mine în legătură cu modul în care va ajuta californienii să depăşească crizele majore pe care le înfruntăm”, a adăugat el.

Într-un interviu susţinut duminică, Clinton a declarat că va fi nominalizată în Partidul Democrat pentru alegerile din noiembrie, dar nu i-a cerut în mod direct lui Sanders să se retragă.

Sanders a declarat tot duminică faptul că unul dintre motivele pentru care rămâne în cursa pentru Casa Albă este acela că nu doreşte ca americanii să voteze pentru “cel mai mic dintre două rele”, referindu-se aparent la Clinton.

Conform unui sondaj realizat de NBC News şi Wall Street Journal şi publicat acum două zile, majoritatea americanilor îi văd pe Clinton şi Trump într-o lumină nefavorabilă. Astfel, 58% dintre intervievaţi îl displac pe Trump, în timp ce 54% au o părere negativă despre Clinton, a descoperit sondajul.

Sanders, în vârstă de 74 de ani, a susţinut de mult timp că, deşi va pierde cursa prezidenţială primară în faţa lui Clinton, oficialii Partidului Democrat ar trebui să ia în considerare cât de bine s-a descurcat cu independenţii şi că el este mai bine pregătit să concureze împotriva lui Donald Trump în alegerile generale din această toamnă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe