Alt miting pro-Trump tulburat de suporterii unui partid socialist

Campania de proteste violente împotriva lui Trump continuă. De această dată, protestele au avut loc în statul New Mexico, la un eveniment de campanie. Aparent, o parte dintre manifestanţi au legătură cu Partidului pentru Socialism şi Eliberare, care este finanţat de George Soros.
Protest violente anti-Trump în Albuquerque, New Mexico, 24 mai 2016.
Protest violente anti-Trump în Albuquerque, New Mexico, 24 mai 2016. (Captură Foto)

După victoria de marţi a lui Donald Trump în alegerile primare din statul Washington, un grup de manifestanţi s-a adunat în faţa locului de desfăşurare a unui eveniment electoral în Albuquerque, New Mexico, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de controversatul candidat republican. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi sticle în poliţişti şi au încercat să năvălească în clădirea unde avea loc întâlnirea. Câţiva ofiţeri de poliţie au fost răniţi.

Agitatorii au afişate pancarte pe care erau scrise mesaje precum “Trump este faţa supremaţiei albe” sau “Fasciştii nu sunt bineveniţi pe pământul natal”. Dar mesajele nu păreau să fi fost scrise de mână pe bucăţi de carton sau pancarte. Ele păreau să fi fost scrise dinainte, într-o manieră profesionistă. În partea de jos a pancartelor era scris “pslweb.org”.

“PSL” este un acronim al Partidului pentru Socialism şi Eliberare, care este finanţat de miliardarul american George Soros, conform The Conservative Treehouse. Acest partid consideră capitalismul ca fiind “sursa principalelor probleme cu care se confruntă omenirea în prezent”, după cum scrie pe website-ul său.

La protest au fost prezente şi alte grupuri susţinute de Soros, inclusiv “The Red National”.