Trump ar fi pregătit în secret o coaliţie cu Rusia şi Turcia împotriva Daesh

Deşi încă nu a fost investit în funcţia de preşedinte al SUA, Trump, conform unor surse ale spionajului israelian, ar colabora deja în secret cu Rusia şi Turcia pentru a lansa anul viitor o ofensivă masivă împotriva jihadiştilor Daesh din Siria.
Donald Trump, preşedintele ales al SUA.
Donald Trump, preşedintele ales al SUA. (Captură Foto)

Un website al serviciului israelian de spionaj militar susţine că preşedintele ales al SUA, Donald Trump, deşi n-a depus încă jurământul pentru Casa Albă, deja administrează armata americană, adăugând că, în secret, pregăteşte un atac comun cu Rusia şi Turcia împotriva grupului jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de ISIL sau Daesh.

Conform surselor din Washington ale Debkafile, consilierul lui Trump pentru securitate naţională, general-locotenentul Michael Flynn, “discută în secret cu şeful Consiliului de Securitate rus, Nikolai Patruşev, cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi regele Abdullah al Iordaniei”.

Website-ul susţine că grupul a fost implicat în discuţii secrete pentru a pregăti un atac combinat asupra bastioanelor Statului Islamic în Irak şi Siria, la scurt timp după ce Donald Trump va fi investit ca preşedinte al SUA în ianuarie 2017. “Planul lor de operaţiuni va implica de asemenea armate regulate ale Turciei, Iordaniei, Irakului şi a naţiunilor din Golful Persic”, a raportat Debkafile, adăugând că un alt indiciu al potenţialei operaţiuni a venit din partea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, într-un interviu la un post de radio portughez în 16 noiembrie. Assad a declarat: “Dacă Trump luptă împotriva teroriştilor, este clar că el va fi un aliat natural, împreună cu ruşii, iranienii şi multe alte ţări care doresc să îi înfrângă pe terorişti”.

În plus, ziarul Wall Street Journal a susţinut miercuri că Donald Trump jr., cel mai mare fiu al preşedintelui ales, a purtat discuţii private cu diplomaţi, oameni de afaceri şi politicieni la Hotelul Ritz din Paris în luna octombrie, şi că unul dintre principalele puncte de discuţie a fost găsirea unei modalităţi de cooperare cu Rusia pentru soluţionarea războiului din Siria.

Unul dintre participanţii la întâlnirea din Paris a fost Randa Kassis, care conduce Mişcarea Societăţii Pluraliste, o mişcare siriană de opoziţie. “Opoziţia [siriană] speră că procesul politic va merge mai departe şi că Rusia şi Statele Unite vor ajunge la un acord în privinţa chestiunii crizei siriene, ca urmare a victoriei lui Trump”, a declarat Kassis pentru Sputnik News după alegerile americane din 8 noiembrie. “O astfel de speranţă şi credinţă se datorează întâlnirii mele personale cu Donald Trump jr. în Paris în luna octombrie. Am reuşit să îi transmit lui Trump, prin discuţiile cu fiul său, o idee despre cum am putea să cooperăm pentru a ajunge la un acord între Rusia şi SUA în privinţa Siriei”.

Mai mult, conform rapoartelor media, republicanul Trump a publicat în timpul campaniei sale prezidenţiale o fotografie cu fiica sa, Ivanka, în timp ce aceasta îşi petrecea timpul în Croaţia împreună cu Wendi Deng, o presupusă apropiată a preşedintelui rus Vladimir Putin şi fosta soţie a magnatului mass media Rupert Murdoch. Wendi Deng, al cărei nume, în chineză, înseamnă "Revoluţia Culturală", a avut o ascensiune pe cât de rapidă, pe atât de sordidă, pe lângă Rupert Murdoch, exact la începutul perioadei în care omul de afaceri australian dorea să intre în forţă pe piaţa media din China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe