Trucuri pentru îndepărtarea mirosului neplăcut din automobile

Interiorul autovehiculului este un teritoriu foarte sensibil la mirosuri neplăcute. Aflaţi cele mai bune trucuri pentru a le evita.
Cârlig
Cârlig (pixabay.com)

Unele persoane sunt foarte sensibile la mirosuri, mai ales dacă sunt puternice sau neplăcute, iar maşina este un teritoriu delicat din acest punct de vedere. Aici se acumulează mirosuri care provin din medii diverse: poluarea din aer, resturi alimentare, miros de tutun, miros de sudoare etc. Şi dacă trebuie să se facă o călătorie lungă, atmosfera sufocantă poate constitui un inconvenient.

Cum se pot evita mirosurile neplăcute

Înainte de a elimina mirosurile neplăcute, ar fi bine ca acestea să fie evitate, în măsura în care este posibil. Motiv pentru care, fumatul, mâncatul şi băutul nu sunt indicate în maşină. Fragmente de alimente şi picături de băuturi pot cădea printre fisuri sau rămân pentru totdeauna în tapiţerie şi, aşa cum se întâmplă cu resturile care se aruncă la gunoi, sfârşesc prin a emana un miros oribil, relatează siteul web motor.elpais într-un articol dedicat curăţeniei din autovehicule.

În ceea ce priveşte tutunul, ce să să mai vorbim... ştim cu toţii cum miroase maşina unui fumător şi cât de neplăcut este pentru un nefumător să stea în acest mediu.

Dar animalele şi copiii? Nu sunt în aceeaşi categorie pentru că sunt egali, ci doar pentru că de la ambii ne putem aştepta că pot marca (neintenţionat) tapiţeria maşinii cu anumite fluide care miros foarte urât: vărsături, pipi, bale...

Putem pune cârpe sau prosoape care, dacă sunt pătate, pot fi îndepărtate şi spălate mai uşor decât tapiţeria sau covoraşele auto. Scoateţi şi spălaţi husa scaunului copilului dvs. cât mai des posibil, aici pot exista resturi şi pete care vor mirosi.

Încercaţi să nu transformaţi maşina într-o coş de gunoi, depozitând hârtie, ambalaje sau gumă de mestecat, ambalajul de la sandwich sau şerveţelele utilizate. Obişnuiţi-vă să le scoateţi de fiecare dată când ieşiţi din maşină, în special resturile din scrumieră. Altfel, va fi imposibil să miroasă bine.

Schimbaţi periodic filtrele de aer. Acest lucru face ca aerul să circule perfect şi vă ajută să vă menţineţi prospeţimea în maşină.

Cum pot fi eliminate mirosurile neplăcute

Dacă doriţi să schimbaţi mirosul urât care invadează maşina, iată câteva trucuri:

Cel mai eficient mod este curăţenia. Folosiţi mai întâi aspiratorul, apoi luaţi o cârpă sau un burete cu săpun şi ştergeţi în mod delicat tot interiorul maşinii. Dacă utilizaţi oţet diluat cu apă în părţi egale veţi obţine rezultate foarte bune şi veţi elimina, de asemenea, şi mirosul neplăcut.

Puteţi, de asemenea, presăra bicarbonat pe covoraşe şi tapiţerie. Ar trebui lăsat câteva ore, astfel încât să absoarbă bine mirosul şi apoi să fie îndepărtat cu aspiratorul.

Apropo, cârpa sau buretele trebuie curăţate şi spălate frecvent cu apă curată. Altfel riscăm să răspândim mirosul neplăcut pe toate suprafeţele, în loc să-l eliminăm. Aceasta este o greşeală care este comisă foarte des.

Granule întregi de muştar sau zdrobite şi amestecate cu apă pot servi la eliminarea mirosului urât al tapiţeriei. De asemenea, funcţionează şi o bucată de carbon vegetal pentru a absorbi mirosurile, la fel ca în frigidere.

În cazul copiilor şi animalelor de companie (vărsături, pipi ... ştiţi deja) trebuie eliminate cât mai curând posibil şi spălat totul cu apă şi săpun, deoarece acidul acestor fluide acţionează rapid.

Amintiţi-vă de portbagaj. Este partea care nu se curăţată niciodată (de fapt, chiar şi atunci când mergeţi la un serviciu de curăţire nu este curăţat, în afară de cazul în care cereţi acest lucru în mod expres). Cu toate acestea, şi aici se acumulează mirosuri, poate chiar mai multe, deoarece uneori stocăm chimicale sau lucruri cu grăsime. Aşa că verificaţi-l din când în când.

Ce putem face ca automobilul să miroasă plăcut

Odată ce avem maşina curată şi strălucitoare, este timpul să o parfumăm. Puteţi folosi odorizantele tipice care se vând la staţiile de benzină (şi miros ca o fabrică de produse chimice) sau să vi le fabricaţi singuri.

Deci, dacă sunteţi bun la artizanat, cu colonie sau o sticlă de ulei esenţial de arome naturale, puteţi să vă faceţi propriul odorizant de aer. O propunere este să tăiaţi un carton cu forma pe care o doriţi cel mai mult şi să o impregnaţi cu esenţă după care îl agăţaţi de oglindă.

O opţiune mult mai simplă este să folosiţi un cârlig din lemn impregnat cu esenţa dorită şi pus direct pe orificiul de evacuare a aerului pentru a distribui bine aroma.

Natura ne poate ajuta, de asemenea: salvie, cimbru, scorţişoară, rozmarin, lavandă sau alte plante aromatice folosite pentru a aroma pot fi puse în săculeţi de pânză şi agăţaţi în maşină, oferind astfel mirosul lor extraordinar. Dacă fumaţi, puteţi pune frunze uscate de rozmarin sau levănţică în scrumieră şi, astfel, atunci când stingeţi ţigara, acestea ard şi îşi răspândesc aroma.

Un alt truc pentru miros plăcut sunt recipiente mici umplute cu un balsam de rufe şi puse sub scaune; aroma se va răspândi în mod plăcut în interiorul maşinii. De asemenea, se pot pune coji de citrice sau cafea, dacă vă place mirosul.

Un măr sau o gutuie puse sub scaune oferă, de asemenea, o aromă plăcută şi subtilă. Trebuie doar să fiţi atenţi să înlocuiţi fructele atunci când încep să se strice.

Dacă după toate aceste trucuri maşina nu miroase bine, atunci contactaţi un profesionist care să vă lase maşina curată şi cu miros plăcut într-o clipă. Pentru aceasta ei folosesc maşini cu ozon care sunt foarte eficiente. Desigur, odată curăţată, este responsabilitatea dvs. să o păstraţi în mod corespunzător cât mai mult timp posibil. Trucurile au fost deja dezvăluite!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură