Trenul deraiat la New York circula cu o viteză nepermis de mare

Loredana Diacu
03.12.2013

Trenul care a deraiat duminică în cartierul Bronx din New York, provocând moartea a patru persoane şi rănirea altor 67, a intrat într-o curbă periculoasă cu o viteză de 130 de km/oră, mult peste viteza autorizată pe respectiva porţiune de drum, a anunţat luni după amiază Earl Weener, membru al Consiliului Naţional de Securitate a Transporturilor [Naţional Transportation Safety Board/NTSB].

Viteza trenului era nepermis de mare, a declarat oficialul american, precizând că "a înghiţit în sec" când a auzit că trenul circula cu 131 de km/oră când a ajuns în curbă, în condiţiile în care limita de viteză era de 48 km/oră în virajul respectiv.

Dacă accidentul, ce a avut loc la nord de staţia Spuyten Duyvil, a fost cauzat de o eroare a mecanicului de locomotivă sau de defecţiuni mecanice este încă neclar, a mai declarat Weener. Oficialii exclud ipoteza că accidentul s-ar putea datora unei defecţiuni la şine.

Cu cinci secunde înainte de oprirea locomotivei presiunea de frânare a scăzut la zero, fără ca anchetatorii să poată explică motivele. "În acest moment, nu suntem la curent cu nicio problemă sau neregulă la frâne", a declarat Weaver, subliniind faptul că ancheta este abia la început.

Autorităţile au început şi investigarea mecanicului de locomotivă.

Deraierea trenului a provocat un mare scandal la New York.

Primarului metropolei New York, Michael Bloomberg, i se reproşează că nu şi-a întrerupt vacanţa din insulele Bermude, după ce a fost informat de deraierea trenului, accident ce a provocat moartea a 4 oameni şi rănirea a 67 de inşi.

Lui Bloomberg, al cărui mandat de primar se va sfârşit la finele acestui an, i se reproşează că s-a dus să joace golf în dimineaţa accidentului, în loc să ia primul avion înspre New York. Primarul a refuzat, duminică seară, să răspundă la întrebările presei despre locul unde se afla în timpul dezastrului şi când a fost întrebat de ce nu s-a deplasat personal la locul catastrofei, Michael Bloomberg a declarat că "nu este pompier sau poliţist" informează Agerpres.

Bloomberg, care i-a vizitat la spital pe răniţi a lăudat promptitudinea cu care atât pompierii cât şi poliţiştii au acţionat în cadrul acestui accident.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor