Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou

Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou
Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou (Facebook)

De-a lungul timpului oul s-a dovedit a fi bun aproape la orice. Vedetă a bucătăriei, acesta a fost folosit şi la crearea vopselelor pentru pictură, iar substanţele pe care le conţine îl fac potrivit şi pentru o serie întreagă de tratamente naturiste pentru păr, ten şi unghii.

Gălbenuşul de ou conţine numeroase vitamine din complexul B, vitaminele A, D, E şi K, precum şi antioxidanţi şi minerale – calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, sulf şi seleniu care au efecte benefice pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe. De asemenea, gălbenuşul este o sursă importantă de proteine de calitate şi aminoacizi, nutrienţi care ajută la dezvoltarea masei musculare şi la menţinerea unei greutăţi normale.

Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou. Pentru păr uscat şi degradat

Gălbenuşul de ou în combinaţie cu uleiul de măsline se transformă într-un balsam de păr excelent pentru părul uscat şi lipsit de vitalitate. Antioxidanţii şi nutrienţii din această reţetă regenerează şi cresc rezistenţa firului de păr.

Aveţi nevoie de 2 linguriţe de ulei de măsline, 2 gălbenuşuri de ou, 2 linguriţe de miere şi o linguriţă de oţet. Amestecaţi mai întâi mierea cu oul până se combină, adaugaţi apoi oţetul şi amestecaţi bine. Turnaţi uleiul de măsline puţin câte puţin ca la maioneză.

Acest tratament se aplică pe părul umezit, începând de la rădăcini. Masaţi bine scalpul cu buricele degetelor iar apoi întindeţi amestecul până la vârfuri. Acoperiţi capul cu o cască de duş sau cu un prosop încălzit şi aşteptaţi 20-30 de minute. Clătiţi părul cu apă călduţă, după care spălaţi-l cu un şampon potrivit tipul dvs de păr.

Tratamentul se face săptămânal până la remedierea problemei.

Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou. Pentru păr gras

Tratamentul seamănă cu cel prezentat anterior, însă uleiul de măsline se înlocuieşte cu 2 linguriţe de suc de lămâie. Se bat 2 gălbenuşuri de ou, se adaugă 2 linguriţe de miere, iar după ce s-au amestecat se adăugă sucul de lămâie şi o linguriţă de oţet.

Se aplică tot pe părul umed, se acoperă cu o cască de duş sau cu un prosop încălzit şi se lasă timp de 40 de minute. Dacă folosiţi un prosop încălzit aveţi grijă ca din când în când să îl reîncălziţi.

După cele 40 de minute se clăteşte părul cu apă caldă şi se foloseşte un şampon potrivit tipului de păr. Dacă mirosul de ou persistă, atunci clătiţi-vă părul cu apă în care aţi adăugat o ceşcuţă de oţet sau jumătate de ceaşcă de suc de lămâie.

Tratamentul se face săptămânal.

Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou. Împotriva acneei

Masca din gălbenuş de ou are efect antiacneic şi ajută menţinerea elasticităţii pielii, ferind-o de apariţia ridurilor. Bateţi două gălbenuşuri şi aplicaţi amestecul pe faţă, evitând zona ochilor şi a buzelor. Lăsaţi să se usuce pe faţă câteva minute şi apoi clătiţi cu apă călduţă.

Pielea va fi curăţată în profunzime şi va căpăta strălucire iar coşurile şi petele de acnee se vor estompa datorită efectului astringent.

Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou. Mască hrănitoare pentru tenul gras

Este necesar un ou, din care va fi separat albuşul de gălbenuş. Bateţi albuşul spumă şi aplicaţi-l cu degetele pe faţă. Lăsaţi-l până când se întăreşte iar apoi clătiţi faţa cu apă caldă.

Aplicaţi pe tenul curat gălbenuşul de ou. Lăsaţi-l şi pe acesta să se usuce iar apoi clatiţi cu apă caldă iar la urmă cu apă rece. Tamponaţi faţa cu un prosop din bumbac şi aplicaţi un strat de cremă hidratantă pentru ten gras.

Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou. Mască pentru tenul uscat

Aveţi nevoie de un gălbenuş de ou, o linguriţă de lapte praf şi o linguriţă de miere. Bateţi bine gălbenuşul de ou, apoi amestecaţi-l cu restul ingredientelor. Se amestecă în continuare până se obţine o pastă. Aplicaţi această pastă pe faţă pentru jumătate de oră şi apoi clătiţi cu apă caldă iar apoi cu apă rece. La final aplicaţi o cremă hidratantă.

Tratamente naturiste cu gălbenuş de ou. Pentru întărirea unghiilor

Amestecaţi 2 gălbenuşuri bătute cu o linguriţă de miere şi cu un sfert de cană de lapte. Staţi cu unghiile în acest amestec 15 minute.

Calciul din lapte şi proteinele din ou vă vor trata unghiile deteriorate şi le vor întări.

Se pot amestecă cele două gălbenuşuri de ou cu o linguriţă de ulei de măsline. Veţi obţine o pastă asemănătoare cu o maioneză. Introduceţi unghiile în acest amestec pentru 10 minute iar apoi clătiţi bine cu apă caldă. Tratamentul se face de două ori pe săptămână.

Reţineţi, complexul de vitamina B din compoziţia gălbenuşului de ou ajută la producerea colagenului şi a cheratinei, care menţin sănătatea pielii, unghiilor şi a părului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.