Transnistria: Mobilizare cu antrenamente. Lunetiştii învaţă oamenii de rând să tragă cu arma

(photos.com)

Transnistria se află în toiul pregătirilor de război, se deduce din afirmaţiile mai multor locuitori din zonă. Potrivit acestora, în ultimele două săptămâni, majoritatea bărbaţilor de dincolo de Nistru sunt chemaţi la antrenamente obligatorii, care le-ar putea fi de folos în caz de un posibil conflict în zonă.

Potrivit declaraţiilor făcute de un grup de locuitori din satul Roghi, raionul Dubăsari pentru COCIERI TV, cei care nu merg la orele de instruire sunt citaţi, iar în caz că nu se prezintă la aşa numitele organe transnistrene de interne, sunt luaţi cu forţa.

„De câteva săptămâni Chişinăul vorbeşte numai despre lunetiştii care fac antrenamente în regiune, însă aceştia nu ştiu că lunetiştii învaţă oamenii de rând să împuşte etc.”, a subliniat acelaşi grup de locuitori.

Liderul separatist, Evgheni Şevciuk a emis, la 16 iulie, un decret, prin care cere mobilizarea ofiţerilor în rezervă, precum şi a tinerilor cu vârsta între 18 şi 27 de ani, care încă nu au îndeplinit serviciul militar. Mobilizarea va avea loc până la finele anului, relatează realitatea.md.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe