Traian Băsescu vrea să apeleze la un mediator în disputa cu Firea

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Consiliul de Mediere a conferit miercuri titlul de Mediator de Onoare foştilor preşedinţi ai României Traian Băsescu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu şi academicianului Victor Voicu, informează Agerpres.

Cu această ocazie, Traian Băsescu a anunţat că, în conflictul său cu senatoarea PSD Gabriela Firea, va apela la un mediator: "Vă promit că îmi voi trimite mâine avocatul nu la procuror, ci să vină la domnul preşedinte (al Consiliului de Mediere — n.r.) să stabilim un mediator şi să-i fac propunere doamnei Firea să mediem cu un mediator această dispută".

Reamintim că în aprilie 2014, Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu, la momentul respectiv preşedinte în exerciţiul funcţiunii, că a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, să o determine să nu îşi mai continue activitatea în Comisia Nana, care investiga modul în care fiica preşedintelui, Ioana, şi-a cumpărat teren în judeţul Călăraşi.

"Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", sunt declaraţiile făcute de Traian Băsescu, după ce Firea a acuzat că firma care i-a vândut Ioanei Băsescu cele aproximativ 300 de hectare de pământ la Nana ar fi fost inactivă la momentul tranzacţiei.

Procurorii au dispus la momentul respectiv suspendarea anchetei în dosarul Firea, pe motiv că preşedintele se bucura de imunitate. Amintim că iniţial, acuzaţiile aduse fostului şef al statului erau de şantaj, la începutul acestei luni procurorii au schimbat încadrarea juridică în ameninţare, infracţiune care se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la 3 luni la un an.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne