Procesul şefei DNA cu Antena 3, pe rolul Tribunalului Bucureşti

Laura Codruţa Kovesi la GDS, 12 martie 2015
Laura Codruţa Kovesi la GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
11.09.2015

Tribunalul Bucureşti are vineri, pe rol, un nou termen in procesul intentat de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, postului Antena 3, relatează stiripesurse.ro.

Pe 12 iunie, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au audiat pe judecătorul ÎCCJ Valentin Şelaru, martor propus de Kovesi, şi pe jurnalista Adina Anghelescu, martor din partea lui Răzvan Savaliuc. Şefa DNA a fost prezentă şi ea în sala de judecată.

La termenul de vineri, 11 septembrie, este programată audierea fostului procuror Eugen Iacobescu, cel care s-a ocupat de o parte din dosarele lui Bercea Mondial. La rândul său, procurorul sef DNA va trebui să răspundă la 10 întrebări, în cadrul unui interogatoriu propus de avocatul postului Antena 3.

Reamintim că, în iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a acţionat în instanţă Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie au fost făcute acuzaţii defăimătoare la adresa ei, invitaţii lui Gâdea acuzând-o că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

De asemenea, Kovesi a acuzat că în emisiunea difuzată de postul Antena 3 în data de 19 iunie 2014 au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

În consecinţă, procurorul şef al DNA a cerut de la Antena 3 şi jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să plătească în solidar suma de un milion de lei reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi anunţa în iunie 2014, că dacă va câştiga, va dona banii pretinşi de la cei acuzaţi.

"Au fost afirmaţii denigratoare şi mincinoase la adresa persoanei mele şi a funcţiei pe care o deţin. Am depus această acţiune în daune morale şi pot spune că orice persoană care va mai face afirmaţii defăimătoare şi mincinoase să-şi asume responsabilitatea pentru ce afirmă şi să suporte consecinţele legale ale acestor fapte ilicite. Dacă voi câştiga procesul, banii îi voi folosi în scopuri umanitare şi caritabile. Suma pe care o cer este de fapt o sancţiune care va fi aplicată pentru cei care au făcut afirmaţii denigratoare”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor