Traian Băsescu promite să facă publică povestea din dosarul vizând spălare de bani

Prezent la lansarea candidaţilor PMP din Bistriţa, fostul preşedinte Băsescu a catalogat acuzaţiile de spălare de bani pe care i le aduce Parchetul General drept un joc murdar, menit să rezolve probleme politice.
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
24.04.2016

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că în zilele următoare va face publică povestea dosarului prin care a fost pus sub urmărire penală pentru spălare de bani, situaţie care l-a oprit să îşi depună candidatura pentru Primăria Capitalei.

Potrivit liderului PMP, acuzaţia este o minciună iar dosarul reprezintă un joc murdar al celor "care încă se mai hrănesc din învăţăturile lui Dan Voiculescu."

"Este o mizerie fără limite, dar plecaţi de la premisa că, la sfârşitul mandatului, am făcut afirmaţia că am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am făcut să dispară. El s-a manifestat premergător înscrierii mele în cursa pentru Primăria Capitalei şi m-a pus în faţa unei situaţii imposibile, şi anume să candidez în calitate de suspect — lucru pe care nu-l puteam accepta, pentru că mi-aş fi negat tot mandatul meu de zece ani la Cotroceni. Ce vă pot garanta, însă: este o minciună, un mod de a rezolva problemele politice pe care cei care încă se mai hrănesc din învăţăturile lui Voiculescu, dar şi slugile lui din instituţiile statului, îl fac. Este un joc murdar", a declarat Băsescu.

Liderul PMP le-a mai declarat celor aproximativ 400 de membri şi simpatizanţi ai partidului veniţi la lansarea candidaţilor formaţiunii la alegerile locale din Bistriţa că va face publică "povestea" din acest dosar în zilele următoare şi că a preferat să nu mai candideze, pentru a nu crea probleme de imagine partidului.

"Nu voi ezita, în zilele următoare, să fac publică povestea, dar nu e cazul să ne amărâm ziua de azi. Ce n-am putut accepta este ceea ce v-am spus: să candidez negându-mi mandatul, să mă aflu în această campanie într-un grup, alături de toţi penalii PSD şi PNL care vor candida, şi să se spună că Băsescu e în aceeaşi categorie cu Piedone, cu Olguţa Vasilescu, cu toţi primarii urmăriţi penal care vor candida. Nu puteam accepta acest lucru şi aş fi contrazis chiar filosofia de a fi a acestui partid tânăr. V-aş fi făcut necazuri", a declarat Băsescu.

Reamintim că fostul preşedinte Traian Băsescu a fost pus recent sub acuzare de Parchetul General pentru spălare de bani în dosarul Căşuneanu. Este vorba despre un teren cumpărat de fostul şef de stat în zona Băneasa. Ca urmare a acestui fapt, PMP l-a desemnat candidat la Primăria Capitalei pe jurnalistul Robert Turcescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor