Traian Băsescu: PDL are prezidenţiabil acum în interior, un bărbat, dar nu dau nume

Traian Basescu, conferinţă de presă la Cotroceni
Traian Basescu, conferinţă de presă la Cotroceni (Epoch Times România)

Prezent joi seară într-o emisiune TV transmisă în direct, preşedintele Traian Băsescu a declarat că PDL are acum un candidat la alegerile prezidenţiale, un bărbat cu notorietate, al cărui nume nu-l vă spune.

„PDL are prezidenţiabil în momentul de faţă. Nu o să-i spun numele, îi cunosc, îi ştiu. Este cu notorietate, cu tot ce-i trebuie. E bărbat, dar nu e agreat. PDL are o garnitură de bărbaţi şi femei de 40 de ani cu care poate ieşi în frunte să relanseze partidul”, a declarat preşedintele la postul B1 TV.

Traian Băsescu a criticat apoi modalitatea PDL de a face opoziţie „constructivă”.

„Cel mai penibil lucru pe care am putut să-l aud de la conducerea PDL este că face opoziţie constructivă. Când cei de la putere au 70%, ce vrei să construiască cu tine? Doar să te menajeze, când ai 16% şi doar 13 în Parlament, te baţi. Ei au o teorie copilărească, că se erodează şi vin voturile la noi. Nu vin voturile la tine, vor veni la cel care se bate cu gigantul de 70%”, a mai precizat Traian Băsescu.

Preşedintele a abordat apoi necesitatea PDL de a-i scoate în faţă pe membrii de partid tineri, care să se lupte la alegeri.

„Nu-şi găsesc locul acum, o incapacitate de a vedea ziua de mâine, a celor care conduc astăzi PDL. Mă refer la vârstă. Cum vedeţi un politician de 60 de ani în competiţie cu Ponta? Ponta, până în 2016, indiferent ce plusuri sau minusuri are în caracter, este un politician care se va roda. E generaţia de 40 de ani, trebuie să vezi doi metri în faţă şi vă asigur că nu vor”, a mai declarat şeful statului.