Traian Băsescu: Susţinătorii lui Blaga l-au lăsat pe Ungureanu fără majoritate în Parlament... PDL seamănă în interior cu FSN. Mă uit şi nu-mi vine să cred

Traian Băsescu, Preşedintele României
Traian Băsescu, Preşedintele României (Epoch Times România)

În cadrul unei emisiuni TV transmisă în direct, preşedintele Traian Băsescu a criticat dur joi seară conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga, pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie. Preşedintele a mai afirmat că "PDL seamănă acum în interior cu FSN".

"Când tu strâmbi mecanismele interne, te faci că faci analize, dar în toate organizaţiile ataci guvernarea Boc ca fiind cauză, fără să spui că "Băi, frate, după ce Boc a câştigat din noul Clujul, mi-a dat mie prin cap să mă fac din nou preşedinte şi mi-am dat lovitura cu băieţii din organizaţiile mele care oricum nu au obţinut niciun bun rezultat şi l-am atacat pe Boc că s-au obţinut doar 23% la locale. Ei, şi după ce ţi-am dat lovitura Boc, cum ţi-am dat-o şi ţie Ungureanule, în Parlament. Că oamenii, susţinătorii moţiunii mele, au plecat la PSD şi l-au lăsat pe Ungureanu fără majoritate. Frunzăverde a fost locotenentul lui Blaga în moţiunea împotriva lui Boc din 2011. Şi toţi semnatarii s-au dus, şi duşi au fost. A căzut Guvernul, foarte bine. Dar nu poţi să o ţii tot aşa", a declarat preşedintele la postul B1 TV.

Chiar dacă atunci conducerea PDL a enumerat printre cauzele rezultatelor slabe de la alegerile parlamentare măsurile guvernării Boc şi ieşirile preşedintelui de la Palatul Cotroceni în campania electorală, adevărata cauză este că Dan Diaconescu a luat faţa PDL ca opozant faţă de guvernarea Ponta.

"L-ai schimbat pe Boc pentru că a obţinut 23% deşi câştigase Primăria Clujului, tu obţii 16% şi te gândeşti tu aşa, că e din cauza Guvernului şi a ieşirilor preşedintelui. Dar nu te uiţi că datorită faptului că nu ai existat în campanie, s-a văzut foarte bine domnul Dan Diaconescu de la Târgu-Jiu, a polarizat ca fiind singurul oponent la Ponta, că PDL cu conducerea lui era pitit în campanie. Au fost şi blaturi, indiscutabil. PDL era pitit, s-a văzut Dan Diaconescu şi nu au văzut cum au plecat procentele de la 23% ale lor către cele cinci pe care le luase Dan Diaconescu în locale. Şi l-au făcut pe Dan Diaconescu de 13% şi ei de 16%. Nu ai văzut ieşirile lui Dan Diaconescu, dar cu siguranţă ieşirile preşedintelui au fost problema şi măsurile domnului Boc. Nu poţi să mergi atât de departe şi să îi consideri pe toţi naivi, ca să nu spun altfel", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a precizat că "furia şi dezamăgirea" constau în faptul că în PDL, care "este recunoscut ca partid european", s-a stricat exact această "fibră internă".

"Dar furia, dezamăgirea, este că PDL este un partid recunoscut ca fiind european şi tu îi strici exact fibra internă cu minciuni, cu exact sloganurile cu care ai fost bătut din exterior, de data asta le foloseşti în bătălia internă din partid", a mai declarat Traian Băsescu.

"PDL nu mai are valori, nu mai are.."

Tot joi seară, în aceeaşi emisiune de la postul B1 TV, Traian Băsescu a precizat că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

PDL de acum, aşa cum este în acel moment, nu mai seamănă cu PDL care era când eu am plecat şi o bună parte din perioada în care a fost condus de Boc. Nu mai are valori, nu mai are... Seamănă tot mai mult cu - nu vreau să jignesc PSD-ul, seamănă cu FSN-ul. În interior seamănă cu FSN-ul, şi vreau să ne înţelegem de la bun început: pentru mine PDL nu mai este un instrument politic.

Traian Băsescu a afirmat că nu o să poată să spună niciodată că nu-i mai iubeşte pe cei din PDL, dar şi că actualul PDL nu mai seamănă cu partidul din care el a plecat pentru a fi preşedinte sau cu cel condus de Emil Boc.

"Niciodată nu pot să nu mă simt aproape de ei, să nu-i iubesc pe pedelişti (...) PDL de acum, aşa cum este în acest moment, nu mai seamănă cu PDL care era când eu am plecat şi o bună parte din perioada în care a fost condus de Boc. Nu mai are valori, nu mai are... Seamănă tot mai mult cu - nu vreau să jignesc PSD-ul, seamănă cu FSN-ul. În interior seamănă cu FSN-ul, şi vreau să ne înţelegem de la bun început: pentru mine PDL nu mai este un instrument politic. Până când îmi termin eu mandatul nu mă mai poate ajuta în atingerea obiectivelor. Dacă mă poate ajuta cineva este chiar Guvernul cu care am semnat un pact, cu premierul, care vizează revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativă şi legea sănătăţii", a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai precizat că are un regret "teribil" legat de PDL.

"Nici nu vreau ca să-şi pună eticheta "Suntem partidul lui Băsescu", dar să semene mai mult cu FSN-ul decât cu PD-ul pe care eu i le-am lăsat (...) Nu am nimic de aşteptat de la PDL, am doar un regret teribil raportat la ce au fost şi ce au ajuns", a mai afirmat preşedintele.

Şeful statului a mai susţinut că un lucru "zguduitor" pentru un partid care se vrea serios şi "care vrea să fie ceva în România în viitor" este acela că este vorba despre "un partid care îşi neagă propria guvernare", apoi a precizat totodată că va rămâne întotdeauna aproape de PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne