Traian Băsescu: Doamna Udrea trebuie să se descalţe de pantofii cu toc foarte înalt şi să mai lase din poşetele cu care a venit în politică

Liderul organizaţiei PDL din Capitală, Elena Udrea.
Liderul organizaţiei PDL din Capitală, Elena Udrea. (www.gov.ro)

În cadrul unui interviu televizat în direct joi seară, preşedintele Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea poate avea profil de lider al PDL, subliniind că el a învăţat-o politică. Fostul ministru ar trebui însă "să mai lase poşetele alea cu care a intrat în politică, să ia poşete mai ieftine" şi să renunţe la tocurile foarte înalte.

Preşedintele a mai precizat că Elena Udrea a avut curajul să depună moţiune pentru şefia PDL fără să-i fie teamă de faptul că dacă nu va reuşi va fi dată afară, dar şi că fostul ministru al Turismului se confrunta cu probleme mai mici decât cele cu care el s-a confruntat.

"Când eşti controversat, ai o singură opţiune - să te baţi să arăţi că nu tu ai furat flota. Ea trebuie să se descalţe de pantofii cu toc foarte înalt. Trebuie să mai lase din poşetele alea cu care a venit în politică, să ia poşete mai ieftine. Nu a avut problemele pe care pe mine m-au obligat să plec din Parlament", a declarat Traian Băsescu la postul B1 TV.

"Elena Udrea e crescută ca şi politician de mine. Ea de la mine a învăţat politică. Poate să şi-l creeze (profilul de preşedinte de partid). Poate să şi-l creeze, nu spun că are un profil perfect de preşedinte de partid, dar Elena Udrea a crescut enorm. Şi eu sunt convins că după experienţa Roman, Elena Udrea va deveni un politician de forţă în România. Are rezistenţă, e o femeie inteligentă. vrea, are ambiţie şi e un om de dreapta. Elena Udrea nu poţi să o faci de stânga nici dacă o calci în picioare sau îi iei tocurile de la pantofi", a mai precizat preşedintele.