Traian Băsescu: Îmi pare rău pentru ce a păţit Năstase, condamnat pentru o găinărie

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (ERNESTO BENAVIDES / AFP / Getty Images)

În cadrul unei emisiuni-interviu televizate în direct joi seară, Traian Băsescu a precizat că regretă ceea ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase, pentru ce a reprezentat acesta pentru ţară. Preşedintele a mai afirmat că fostul premier a fost condamnat "pentru o găinărie", însă are şanse să revină în politică şi să fie important.

Şeful statului a declarat că nu vrea să fie acuzat de fariseism, dar îi pare rău pentru ceea ce a păţit Adrian Năstase.

"Îmi pare rău pentru ce a păţit Năstase. Nu că nu merita, ci pentru ce a fost pentru România", a precizat Traian Băsescu la postul B1 TV.

Preşedintele a subliniat apoi că Adrian Năstase a fost premierul care a finalizat negocieri importante cu structuri din care România face acum parte şi că fostul premier a "ţinut" Guvernul cu o mână puternică.

Potrivit lui Băsescu, Năstase a fost condamnat pentru "o găinărie".

"Năstase nu şi-a vândut ţara, Năstase a fost condamnat pentru o găinărie", a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a precizat apoi că Năstase are şanse să revină în politică şi să fie important.

"Sunt miniştri care au făcut puşcărie, ştiţi că aici intră cel mai uşor politicienii în belea, în finanţarea campaniei electorale. Este un ministru care a făcut doi ani puşcărie şi a fost ales parlamentar, iar din Parlament - în Guvern", a spus preşedintele.

Traian Bîsescu a sublinat însă că singura problemă a fostului premier ar putea fi partidul, dacă nu l-ar mai dori să revină.

Moderatorul emisiunii, Robert Turcescu, l-a întrebat apoi dacă îi este dor de Adrian Năstase, aşa cum îi este lui Liviu Dragnea, iar Traian Băsescu a răspuns negativ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne