Traian Băsescu: Oamenii aceştia nu au niciun fel de scrupule. Nu-i interesează ţara, îi interesează justiţia

Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social
Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social (Epoch Times România)

Preşedintele suspendat Traian Băsescu le-a declarat jurnaliştilor vineri, la fostul său sediu de campanie, că nu-l îngrijorează "nici măcar acest truc ieftin care ne descalifică în ochii Occidentului". El a mai precizat că situaţia actuală arată că politicienii majorităţii "nu au niciun fel de scrupule, nu-i interesează ţara, îi interesează justiţia".

"Nu mă îngrijorează nici măcar acest truc care, din păcate, ne-a descalificat ca ţară. (...) Un Guvern care organizează un referendum, primul-ministru spune că a fost organizat extraordinar, comunică la BEC o cifră a electoratului valid, comunică la Curtea Constituţională pe data de 1 (august - n.r.) aceeaşi cifră, iar pe data de 2 (august - n.r.) dimineaţă trimite o scrisoare tot la Curtea Constituţională în care spune că nu ştie câţi electori sunt în România. Aşa ceva este fără precedent, ca după ce ai văzut rezultatul să încerci să modifici cifrele pe care s-a făcut referendumul Asta arată că oamenii aceştia nu au niciun fel de scrupule, nu îi interesează ţara, îi interesează justiţia", a spus Traian Băsescu.

"Eu nu am ce să fac şi deja nu e problema mea. Eu sunt un preşedinte ales, dar suspendat, pus în situaţia de a-şi proba popularitatea după opt ani de mandat şi trei ani de criză. Ştiu însă că sunt un preşedinte care nu convine majorităţii politicienilor din Parlament. De ce nu convine? Întrebaţi-vă voi", a mai declarat Băsescu.

Totodată, întrebat dacă va solicita Curţii Constituţionale preschimbarea termenului anunţat pentru 12 septembrie într-unul mai apropiat, el a răspuns că PSD va propune ca termen decembrie 2014 - adică data de final a mandatului său început în decembrie 2009.

"Eu cred că PSD va propune foarte curând ca termen pentru CC decembrie 2014, să se judece cazul. Eu o să aştept atât cât trebuie", a răspuns Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne