Traian Băsescu: Mircea Dumitru ar trebui să dea o palmă peste ceafă mafiei din educaţie

Harnica doamnă Ecaterina Andronescu se zbate cu toată energia, sub privirile îngăduitoare ale partenerilor săi din fruntea sindicatelor şi cu susţinerea publică a lui Liviu Dragnea, să menţină controlul politic asupra şcolilor, a atras atenţia Traian Băsescu.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)

Într-o nouă postare pe contul său de Facebook, intitulată "Retrograzii – Ecaterina Andronescu, Victor Viorel Ponta şi Liderii Sindicali!", fostul preşedinte Traian Băsescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de demersul celor de la PSD de a amâna concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori ai şcolilor.

"Legea nr. 1 din 2011 sau Legea Educaţiei Naţionale, elaborată sub conducerea Profesorului Mircea Miclea şi susţinută de Ministrul Daniel Funeriu a fost soluţia modernizării învăţământului românesc. Ea punea capăt imposturii, incompetenţei, furtului intelectual şi politizării din sistemul de educaţie, în timp ce elevul şi studentul erau aşezaţi în centrul sistemului de învăţământ. A fost o lege care dădea României şansa de a-şi asigura generaţiile de specialişti necesari în deceniile următoare. Pentru a nu fi masacrată în Parlament, guvernul Emil Boc şi-a asumat răspunderea pe această lege", a scris Traian Băsescu.

Dar, potrivit fostului preşedinte, retrograzii au găsit soluţii: nu mai puţin de 26 de legi iniţiate de Parlament sub conducerea doamnei Ecaterina Andronescu şi Ordonanţe de Urgenţă emise, în principal, de Guvernul Ponta au schimonosit pur si simplu legea, readucând sistemul de educaţie sub controlul mafiilor şi al politicului, sub privirile aprobatoare şi îngăduitoare ale liderilor sindicali

"Astăzi, harnica doamnă Ecaterina Andronescu se zbate cu toată energia, sub privirile îngăduitoare ale partenerilor săi din fruntea sindicatelor şi cu susţinerea publică a lui Liviu Dragnea, să menţină controlul politic asupra şcolilor, prin blocarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori ai şcolilor. Ar fi un câştig pentru elevi dacă domnul Ministru Mircea Dumitru ar merge înainte, dînd o şansă elevilor şi o palmă peste ceafă mafiei din educaţie", a subliniat Traian Băsescu.