Traian Băsescu, la primăria din Lima: "Să câştigaţi, ca şi mine, bătălia cu sistemul"

Traian Băsescu, întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România la Palatul Cotroceni
Traian Băsescu, întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România la Palatul Cotroceni (Epoch Times România)

Aflat la Primăria din Lima, unde a fost primit marţi seară de primarul oraşului, Susana Villaran del Puente, preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs în care i-a urat acestuia să câştige bătălia cu sistemul şi să modernizeze oraşul, aşa cum a reuşit şi el în Bucureşti.

La începutul discursului, preşedintele Băsescu a povestit despre proiectele sale din mandatul 2000-2004 la Primăria Capitalei, amintind de demolările buticurilor ilegale, modernizarea centrului istoric, de construirea pasajului Basarab şi de luptă cu taximetria ilegală.

"În primul rând, am dorit să distrug sistemul mafiot comercial care se instalase în oraş. Am dărâmat peste 40.000 de magazine ilegale, construite ilegal pe domeniul public, dar care erau sistemul de distribuţie pentru comerţul rezultat din contrabandă. Asta însemnă ţigări de contrabandă, cafea, alcool, blugi, cămăşi de contrabandă, nimic fiscalizat. Era un sistem care lovea puternic în comerţul legal din Bucureşti. Rezultatul a fost că toţi îmi vroiau capul, inclusiv consilierii", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a precizat apoi că majoritatea în Consiliul General aparţinea "Partidului Socialist", care îi făcea opoziţie, cu care a dat "o bătălie dură", precum şi cu "mafioţii din afara Consiliului", însă cetăţenii l-au apreciat şi l-au votat din nou din primul tur pentru al doilea mandat.

"Au trecut anii, astăzi proiectele începute de mine au fost terminate de cei care mi-au urmat şi trebuie să vă spun că în Bucureşti s-a reuşit chiar şi reglementarea taximetriei. Sigur că a fost o bătălie cumplită cu cei care practicau taximetria ilegală (...) Astăzi este mult mai bine în activitatea de taximetrie de transport public din Bucureşti", a mai afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului i-a mulţumit primarului din Lima şi i-a urat să reuşească să schimbe "sistemul".

"Aş spune că oricare ar fi atitudinea politicienilor, cei care judecă şi decid sunt oamenii în slujba cărora un primar îşi sacrifică relaţiile cu lumea bună din politică şi face ce trebuie pentru ei. Sunteţi într-o bătălie cu un sistem, dar eu vă doresc să câştigaţi bătălia, pentru ca locuitorii din Lima au nevoie de un primar care câştigă (...) Ştiu cum este să fii primar şi preşedinte când vrei să schimbi un sistem, vă doresc mult succes pentru că schimbările vor fi spre binele locuitorilor din marele oraş Lima", a mai precizat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu, care a făcut o vizită oficială în Peru, unde s-a întâlnit cu preşedintele acestui stat şi cu alte oficialităţi, va reveni în ţară miercuri după-amiază.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne