Voiculescu: Nu cred că Băsescu îşi va încheia al doilea mandat. Se va ajunge la inevitabilul din 2007, suspendarea şi demiterea preşedintelui

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Senatorul Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, nu renunţă la ideea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, el declarând duminică seara, în cadrul unui interviu acordat postului Realitatea TV, că şeful statului nu-şi "va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea".

"Eu cred că Băsescu nu va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Voi susţine această soluţie. Eu cred că opţiunea e foarte clară. Noi avem un proiect politic, USL are un proiect politic, care vorbeşte despre premierul Victor Ponta şi candidatul la preşedinţie Crin Antonescu", a afirmat Dan Voiculescu.

Patronul "Antenelor" a mai precizat că nu a fost anunţat că va fi semnat acordul de coabitare dintre premierul Ponta şi preşedintele Băsescu şi că are o mare temere ca nu cumva liderii USL să fi semnat cu şeful statului un „pact de iertare a păcatelor”.

"Nu am ştiut de acordul de coabitare şi vreau să fiu cât mai clar - eu nu cred în coabitare cu Traian Băsescu. Acest om nu poate coabita cu nimeni. Dacă poate, e foarte bine. Eu nu am nimic împotrivă ca România să intre într-o zonă de stabilitate, dar nu cred că Băsescu e capabil de coabitare. Sunt foarte atent ca această coabitare să nu se transforme în fraternitate. Ştim că în această etapă de opt ani s-au făcut foarte multe nelegiuiri pentru care există vinovaţi: ce mi-e mie teamă este că nu cumva să nu existe un alt pact de iertare a păcatelor, să nu ne trezim că unii din membrii USL încearcă să-şi rezolve probleme iertând greşelile celorlalţi", a explicat Dan Voiculescu, la Realitatea TV.

În urmă cu o săptămână, Dan Voiculescu a depus jurământul în Senat. Acesta a câştigat un mandat de senator în colegiu 8 din circumscripţia 42 Bucureşti în urma alegerilor din 9 decembrie 2012.

Creatorul PC a depus jurământul în cadrul unei şedinţe solemne, care a debutat cu intonarea Imnului naţional. După depunerea jurământului preşedintele Senatului Crin Antonescu a precizat "Acum suntem toţi".

Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a aprobat judecarea mai rapidă a dosarului lui Dan Voiculescu referitor la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, pe 31 ianuarie în loc de 25 aprilie. Devansarea termenului a fost solicitată de DNA.

Dosarul lui Voiculescu a mai fost înregistrat la Înalta Curte, însă aceasta şi-a declinat competenţa, în favoarea Tribunalului Bucureşti, după ce Dan Voiculescu a demisionat din Parlament. Pentru că Voiculescu a fost din nou ales senator, dosarul s-a întors la Înalta Curte de Casaţie.

Procesul a început în 2008, iar Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.
În acelaşi interviu de duminică seară, fondatorul PC, Dan Voiculescu, a evitat de două ori să răspundă la întrebarea moderatorului - dacă va demisiona din Senat pentru ca dosarul său să fie mutat de la ÎCCJ.

De fiecare dată, politicianul a întrebat retoric: "Tribunalul nu este şi el justiţie şi dacă justiţia se face numai la ÎCCJ?”.

”Nu, nu se pune problema de teamă faţă de un complet de judecată!”, a răspuns Dan Voiculescu, întrebat fiind dacă se teme de faptul că dosarul lui este judecat de unul dintre cele mai dure complete de judecată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne