Ambasadorul Olandei în România îşi exprimă speranţa că îl va întâlni în curând pe Băsescu

Epoch Times România
24.04.2012

Ambasadorul agreat al Olandei în România, Matthijs van Bonzel, şi-a exprimat miercuri, într-un discurs, speranţa că îl va întâlni în curând pe preşedintele român Traian Băsescu.

"Să toastăm un pahar de vin în cinstea preşedintelui Basescu, pe care sper să îl întâlnesc cât mai curând, şi a reginei Beatrix", a spus ambasadorul într-un discurs rostit cu ocazia Zilei Olandei.

Ambasadorul Olandei agreat la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, aşteaptă de câteva luni să prezinte documentele de acreditare preşedintelui Traian Băsescu, dar acesta nu şi-a făcut timp să îl primească pe diplomatul olandez.

La începutul lunii aprilie, Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Olanda, a cerut viceministrului de externe, Ben Knapen, explicaţii pentru tergiversarea acreditării.

Problema ar fi fost ridicată şi de preşedintele Camerei de Cormerţ Româno-Olandeze în cadrul unor discuţii cu politicieni olandezi.

Surse diplomatice susţin că situaţia neobişnuită are legătură cu refuzul Olandei de a-şi da acordul pentru aderarea România la Spaţiul Schengen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor