Traian Băsescu: "Eu zic să prelungim programul de vot la referendum până iese, până când vor ei"

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a comparat miercuri extinderea orei finale de desfăşurare a referendumului din data de 29 iulie cu alegerile din anii 1946-1947, care s-au organizat astfel încât să iasă comuniştii.
Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)
Liviu Şerbănescu
18.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a comparat miercuri extinderea orei finale de desfăşurare a referendumului din data de 29 iulie cu alegerile din anii 1946-1947, care s-au organizat astfel încât să iasă comuniştii.

Preşedintele a fost întrebat de jurnalişti gândul.ro ce părere are despre anunţul premierului Victor Ponta privind extinderea programului de votare la referendum între orele 7.00 şi 23.00

"Eu zic sa îl prelungim până iese, până când vor ei, că aşa s-a făcut şi în '46-'47, s-au făcut alegeri până au ieşit comuniştii", a răspuns Traian Băsescu.

Apoi, preşedintele suspendat a adăugat că nu este problema lui stabilirea programului la referendum, aceasta fiind treaba Parlamentului şi a Guvernului, însă a precizat că doreşte să ştie cât mai repede care sunt condiţiile de organizare a referendumului.

"Eu vreau să ştiu odată care sunt condiţiile acestui referendum, în rest e problema altora. Mai sunt 12 zile până la referendum, iar majoritatea parlamentară şi Guvernul încearcă din zi în zi să schimbe condiţiile", a spus Băsescu.

El a amintit apoi că, iniţial, durata de desfăşurare fusese stabilită de Parlament conform Legii de organizare a referendumului, pentru intervalul orar 8.00-20.00.

Preşedintele suspendat a spus că nu ştie care este abordarea românilor faţă de prezenţa la urne pe 29 iulie, precizând că, din punctul său de vedere, este într-o "misiune imposibilă", deoarece este greu ca, după opt ani de mandate şi trei ani de criză economică, să mai obţină un procent de peste 50% din voturile românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor