Traian Băsescu: Dacă pierd referendumul, plec din politică, basta!

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat marţi că dacă va pierde referendumul din 29 iulie nu mai rămâne în politică. El a folosit expresia ”e basta” pentru a-şi susţine încheierea activităţii politice.
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu. (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
18.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat marţi că dacă va pierde referendumul din 29 iulie nu mai rămâne în politică. El a folosit expresia ”e basta” pentru a-şi susţine încheierea activităţii politice.

”Dacă o să câştig referendumul, mă duc să-mi termin mandatul până în 2014, dacă o să pierd, cu siguranţă plec de la Cotroceni, dar nu vă faceţi iluzii că mai rămân în politică, e basta! (Ajunge!, Destul!, Gata!, în italiană - n.red.)”, a spus Traian Băsescu.

Când a venit vorba despre posibilitatea de a deveni un fost preşedinte, Traian Băsescu l-a atacat pe Ion Iliescu.

"Mă uitam la declaraţia lui Ion Iliescu (…) Doamnă, aduceţi-vi-l aminte la suspendarea trecută pe scenă, într-un penibil formidabil, un fost preşedinte ţinea speech-uri să suspende un preşedinte ales. Când nu deţine el puterea, Ion Iliescu nu ştie cum să facă s-o saboteze, ăsta e Ion Iliescu", a explicat preşedintele suspendat.

Moderatoarea îi spusese preşedintelui că nu crede că se va retrage din politică dacă va pierde referendumul, deoarece crede în politică, la fel ca şi Ion Iliescu.

La întrebarea de ce situaţia între preşedintele suspendat şi Ion Iliescu era alta în 2005, iar acum s-a schimbat foarte mult, Traian Băsescu a răspuns:

"Păi întrebaţi-l doamnă pe Ion Iliescu, că eu în afară de a constata că oricând a putut să atace un preşedinte în funcţie, că a fost Emil Constantinescu, că am fost eu, n-a ezitat s-o facă, dar nu Ion Iliescu e problema, el a intrat deja în cartea de istorie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor