Antonescu: Dacă Băsescu se întoarce cu actul în mână la Cotroceni, am plecat din viaţa politică

Preşedintele interimar Crin Antonescu a reconfirmat marţi că, dacă Traian Băsescu nu va fi suspendat în urma referendumului, va ieşi din viaţa politică.
Crin Antonescu (Lavinia Savu / Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
18.07.2012

Preşedintele interimar Crin Antonescu a reconfirmat marţi că, dacă Traian Băsescu nu va fi suspendat în urma referendumului, va ieşi din viaţa politică.

"Despre demisie în cazul în care Băsescu revine la Cotroceni: Ce să fac, să încep tocmeala cu exegeţii băsismului, cu Sulfina Barbu sau Ioan Oltean? Dacă Băsescu se întoarce cu actul în mână la Cotroceni, am plecat. Şi de ce: nu din teribilism. Am spus că suntem într-un blocaj şi prin această suspendare am apelat la instanţa supremă pentru a tranşa acest lucru. Dacă Băsescu se întoarce preşedinte la Cotroceni, eu mă retrag: să nu-l mai sâcâi pe dl Băsescu. Cred că mai mult de jumătate plus 1 dintre români au suferit mult în aceşti ani", a spus Antonescu la Realitatea TV.

Nu este prima oară când Crin Antonescu declară că ar putea ieşi din viaţa politică. El a mai spus-o în ziua suspendării preşedintelui Traian Băsescu, apoi a repetat-o luni.

Totodată, Traian Băsescu l-a întrebat pe Crin Antonescu marţi, pe Twitter, dacă s-a răzgândit în privinţa deciziei de a-şi da demisia în cazul în care preşedintele suspendat nu va fi demis la referendumul din 29 iulie.

"Crin, te-ai răzgândit?", a scris pe Twitter preşedintele suspendat Traian Băsescu.

El a inclus în mesaj şi două linkuri către două articole, postate în datele de 6 iulie, respectiv, 16 iulie.

Ulterior, mesajul a fost şters de pe contul de Twitter al lui Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor