Traian Băsescu: E foarte clar că Oprea şi-a trădat aliaţii, ascunzându-se sub mantaua interesului naţional

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Este foarte clar că şeful UNPR, Gabriel Oprea, şi-a trădat aliaţii în cazul votului pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, ascunzându-se sub mantaua interesului naţional, a declarat vineri, la Gândul Live, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Vorbind despre numirea lui MRU, fostul preşedinte a subliniat că nu i se pare corect "jocul UNPR" - "nu faci jocul unui preşedinte care a greşit că şi-a pus apropiaţi la servicii şi va plăti."

În opinia lui Traian Băsescu, Iohannis a greşit ca şi-a pus oamenii la servicii şi nu a numit pe nimeni din opoziţie, pentru că procedând aşa, acţiunile serviciilor i se vor pune în cârcă şi mulţi îi vor reproşa acest lucru.

Revenind la Oprea, fostul preşedinte a precizat că "dacă voiai să serveşti interesul naţional, te băteai pentru autostrăzi, dacă era mort după interesul naţional se bătea să nu piardă România 7 miliarde de euro."

"Interesul naţional nu trebuie folosit ca manta de vreme rea. El şi-a trădat aliatul. Mi-e foarte clar că Gabriel Oprea a trădat, ascunzându-se sub mantaua interesului naţional. Hai, las-o, nu stă interesul naţional într-o numire. Dacă Ponta decide să menţină Guvernul, Oprea va rămâne. Dacă va avea abordări ambigue, Oprea va găsi motivul să spună că va pleca din Guvern", a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte susţine că lui Oprea nu i se potriveşte funcţia de premier interimar, el poate fi util pe zona de securitate naţională, dar "să-l cocoţi în fruntea guvernului e o exagerare, din economie nu înţelege nimic."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne